jún 8, 2021
15 Views
0 0

Futball Eb: a magyar futballválogatott 45 éve nem volt képes ilyen teljesítményre

Written by

A Blikk élő, szöveges közvetítésében követte figyelemmel az Írország elleni, utolsó Európa-bajnoki felkészülési meccset. Nem volt jó találkozó, de többnyire a mieink uralták a meccset. Nyerhettünk is volna, de igazából a meccs képe alapján igazságos döntetlen született.

(A legfrissebb hírek itt)

A magyar csapat mentális erejét növelte az a tény, hogy immár 11. meccse nem szenvedett vereséget Marco Rossi legénysége. Legutóbb 2020. szeptember 6-án, az orosz válogatott nyert a Puskás Arénában 3-2-re. Azóta hétszer nyertünk, négyszer játszottunk döntetlent, és egyetlen egyszer sem kaptunk ki. Ez óriási teljesítményt.

Ilyen a magyar futball történetében 45 évre nem történt. A legendás mester, Baróti Lajos által irányított csapat 1975. október 15-én, Csehszlovákia ellen, egy 1-1-es döntetlennel kezdte el a menetelését. Aztán következett egy olyan esztendő, amely nagyon ritka volt a magyar futball történetében. A válogatottunk mind a tíz meccsén veretlen maradt. Pedig olyan ellenfelek voltak, int Argentína, Franciaország, Szovjetunió, NDK, vagy Sévdország.

Baróti csapatának a kiváló teljesítményét az 1977 februárjában, Peru ellen elszenvedett 3-2-es vereség rontotta le. Marco Rossi tudatos építőmunkájában az lenne az óriási teljesítmény, ha éppen a portugálok ellen, a június 15-én rendezendő első Eb-meccsen állítaná be Baróti rekordját. A magyar szakember az írek elleni meccset és a felkészülést is értékelte:

„Úgy gondolom, hogy javultunk a ciprusi meccshez képest, de hogy őszinte legyek, mi tettünk meg többet a győzelemért. Tényleg elég csak a statisztikákra ránézni. Csak abban a helyzetben voltak veszélyesek, amikor a fizikai fölényüket tudták használni. Jó volt a teljesítményt nyújtottunk. Megfelelően értelmeztük a helyzeteinket. Más lesz a következő meccs, hiszen nem fognak annyi területet lezárni, mint most történt. A végén a minőség már csorbát szenvedett, de jó úton járunk. Emlékezzünk rá, honnan indultunk el, de tizenegy meccset vívtunk úgy, hogy nem kaptunk ki. Ez egy nagyon fontos dolog, akármi is lesz az Eb-n.”

A középpályás sorunk kiválóan teljesített. Nincs sok kétely a fejemben, van pár kérdés, amire választ szeretnék kapni, de remélem a következő egy hét elég lesz rá. Sallai Rolanddal nem akartunk kockázatot vállalni. Nincs annyi játékosunk, aki topbajnokságban játszik, vigyázni kellett rá. Fiola Attilával nincs semmi baj. Görcsöt kapott, semmi baja nincs.”

Az Európa-bajnokság pénteken, június 11-én kezdődik az Olaszország–Törökország mérkőzéssel. A magyar válogatott június 15-én, a portugálok ellen mutatkozik be. Kövesse a Blikkel az Európa-bajnokságot is.

www.blikk.hu/sport/eb-2021/labvdarugas-europa-bajnoksag-magyar-valogatott/7c693k0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?