jún 4, 2021
12 Views
0 0

Futball blogger az EB-ről: “Az a legjobb esélyünk, hogy semmilyen esélyünk nincsen”

Written by

Futball blogger az EB-ről: “Az a legjobb esélyünk, hogy semmilyen esélyünk nincsen”

Kevesebb mint két hét és Magyarország a Puskás Arénában fogadja Portugáliát a labdarúgó-Európa Bajnokságon. Nem lesz ott a csapat egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik, aki sérülése után még nem nyerte vissza formáját. Az ATV Híradója által megkérdezett futball blogger szerint abban bízhat a válogatott, hogy semmilyen elvárás nem fogja nyomni a csapat vállát.

Ma még üres a Puskás Aréna, 11 nap múlva viszont már Szalai Ádám és Cristiano Ronaldo 65 ezer néző előtt választ térfelet a Magyarország-Portugália Európa Bajnoki csoportmeccs kezdése előtt.

A magyar válogatott tavaly Szoboszlai Dominik utolsó perces góljával jutott ki az EB-re. Szoboszlai azóta megsérült, a héten pedig az is kiderült, hogy nem lehet ott a tornán.

“Az a legjobb esélyünk, hogy semmilyen esélyünk nincsen és semmilyen elvárás nem fogja nyomni a csapatnak a vállát. Ez eleve így lett volna, most, hogy Dominik hiányzik, aki gyakorlatilag a legjobb játékosunk, vagy legjobb támadó játékosunk aztán végképp” – vélekedik Kele János futball blogger.

Magyarország csoportellenfelei a 2014-es világbajnok Németország, az Európa-bajnoki címvédő Portugália és a világbajnok francia válogatott lesz. Kele szerint minden gólnak örülni kell: “Mindenhol vannak kisebb gondok, én talán a németeket látom a leginkább sebezhetőnek, de hát ettől függetlenül mindig sokkal erősebbek, még ők is” – mondta a szakértő.

Gulácsi Péter, Willy Orbán és Szalai Attila helye biztosnak látszik, a harmadik belső védő posztra Botka Endre pályázhat. A jobb oldali szélső védő vélhetően Lovrencsics Gergő lesz, a baloldalon pedig Holender játéka várható. A védők előtt Nagy Ádám és Kleinheisler helye biztosnak látszik. Előttük Kalmár és Szoboszlai sérülés miatt Nego, Gazdag Dániel, Sigér Dávid vagy Schäfer András játszhat. A Sallai-Szalai duó helye is biztosnak látszik elől.

1972-ben negyedik helyen végzett a magyar válogatott az EB-n. Az akkori csapatban ott volt Dunai Antal is.

“Jó odafigyeléssel, mindent megtenni itt, a hazai környezetben. Láttuk, milyen hálásak volt a közönség a múltkor, hogy kijutottak, hogy tombolt mindenki. Most pedig itt van az új stadion, egy ilyen új stadionba játszani, hát ez feldobja az embert” – nyilatkozta az ATV Híradójának Dunai.

Az idei Eb-t Európa különböző országaiban, 11 városban rendezik, de csak egyedül a Budapesten lehet telt ház a stadionokban. A müncheni Allianz Arénába csak a nézőtér 20%-át töltik meg, a legtöbb helyen pedig a kapacitás 25%-át használják ki.

Az Eb előtt még két felkészülési meccset játszik a magyar válogatott. Először Ciprust fogadjuk, majd Írország ellen folytatjuk a felkészülést.

Egy hét múlva kezdődik a foci Eb

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210605-futball-blogger-az-eb-rol-az-a-legjobb-eselyunk-hogy-semmilyen-eselyunk-nincsen

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?