okt 14, 2020
2 Views
0 0

Fürjes Balázs elárulta, miről fognak tárgyalni Karácsony Gergellyel

Written by

Fürjes Balázs elárulta, miről fognak tárgyalni Karácsony Gergellyel

Csütörtökön 13 órakor a Városházán ül össze több hónapnyi szünet után a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Hogy miről tárgyal Gulyás Gergely miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, arról utóbbi beszélt a Spirit FM Kelj fel Jancsi című műsorában.

Fürjes a műsorban kommentálta az atv.hu azon értesülését, amely szerint 2022-ben Gulyás Gergely helyett ő indulna a Hegyvidéken országgyűlési képviselőjelöltként. Megerősítette azt az állítását, nem döntött még az indulásról, „tanakodik” a felkérésen. „Túl komoly és túl megtisztelő a felkérés ez ahhoz, hogy túl sokáig lacafacázzak” – mondta Fiala Jánosnak az esetleges képviselőjelöltségéről Fürjes Balázs.

Ami a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csütörtökre tervezett ülésének témáit illeti, arról Fürjes Balázs elmondta: a tárgyalás napirendi pontjai között lesz a szolidaritási hozzájárulás kérdése, illetve a Karácsony Gergely által felvetett újraindítási adó esetleges bevezetése. 

Sajnos Karácsony Gergely politikai családja híres az adóemelésekről és megszorításokról – kommentálta a főpolgármester tervét az államtitkár.

A szolidaritási hozzájárulásról Fürjes Balázs azt mondta: 2017 óta 135 település fizet ilyen hozzájárulást, ebből egyedül Budapest fizet kedvezményes összeget. Ezt a kedvezményt elkezdték Tarlós István idején kivezetni, és a kivezetés jövőre fejeződik be – tette hozzá az államtitkár.

Szintén szó lesz a tárgyaláson a nagykörúti kerékpársávokról. Fürjes Balázs ezzel kapcsolatban azt mondta: kíváncsi rá, mi indokolta Budapest legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton egy sáv elvételét az autósoktól, és hogy milyen alternatív megoldások lehetségesek.

A kormány érdemben akar tárgyalni a Ligetről is, Baán Lászlóval, a Liget Projekt vezetőjével arra készülnek, hogy érdemben megtárgyalják a kérdést pro és kontra, hogy kompromisszumos megoldást keressenek a kérdésre.

A tárgyaláson nem lesz szó a Galvani-hídról, a Biodómról viszont igen. Ezzel kapcsolatban az államtitkár elmondta: azzal, hogy a beruházásra egyszer a kormány már adott 43 milliárd forintot úgy, hogy azt az Állatkert teljesen önállóan használta föl, a kormány megtette a magáét. Ha elszaladtak a költségek, a főváros tegye hozzá a magáét – mondta Fürjes Balázs.

A kormány a Lánchídról és a 3-as metróról is kért tájékoztatást. Utóbbi beruházást 100 százalékban a kormány finanszírozza, mégis a sajtóból értesültek arról, hogy milyen bajok vannak a metrófelújítással. ​

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201014-furjes-balazs-elarulta-mirol-fognak-targyalni-karacsony-gergellyel

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?