jan 14, 2021
10 Views
0 0

Fullajtár Andrea felmondott az SZFE-n

Written by

Reggel 4 hírlevél

Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

„Csak az osztályért maradtam. Megpróbáltam minden törvényes eszközzel tiltakozni egy törvénytelen folyamattal szemben. Továbbra is ehhez tartom magam. A jelenlegi vezetés már csak zárt ajtók mögött kommunikál, és abból is világosan látszik, mire készülnek. Az osztályom féléve megkérdőjelezhetetlen. Mindent dokumentáltam. Akár holnap viszem a papírokat bíróság elé! De ebben a rendszerben tovább nem tudok osztályfőnökként részt venni. A mai nappal felmondok az SZFE-n!”

írja Fullajtár Andrea, a Színház- és Filmművészeti egyetem tanára a Színház Online-on szerdán késő este megjelent nyilatkozatában. 

Fullajtár Andrea próba közben 2020 februárjábanFotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A Katona József Színház színésze már augusztus elején azt mondta, csak azért tanít tovább az alapítványi kézbe adott egyetemen, hogy diákjai ne maradjanak egyik napról a másikra tanár nélkül. 

Néhány héttel később a diákok blokád alá vonták az egyetemet, ami több mint két hónapon át tartott. Az SZFE modellváltásának hátteréről és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának szerepéről Urfi Péter írt részletesen

Kapcsolódó

444.hu/2021/01/14/fullajtar-andrea-felmondott-az-szfe-n

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?