márc 29, 2021
5 Views
0 0

Fucsovics kiesett Miamiban – Örök átka az orosz Rubljov: három hét alatt negyedszer kapott ki tőle

Written by

Nem véletlenül mondta még a legutóbbi találkozásuk végén Fucsovics viccesen az ellenfelének, hogy reméli, idén már nem találkoznak. A magyar játékosnak ebben az idényben 21 meccse volt, amelyből 15-öt megnyert. Melbourne-ben Geraszimovtól, az Australian Openen Raonictól kapott ki, majd négyszer egymás után Andrej Rubljovtól. Egyszerűen nem sikerült az orosz ritmusát megtörni, most már három hét alatt negyedszer sem.

(A legfrissebb hírek itt)

Egy ászt érő adogatással hozta az első gémet Fucsovics. A legelején még a nézőkkel is gondok akadtak, az első három játékban többször kellett rendreutasítani őket. Ennél sokkal nagyobb gond volt, hogy már a harmadik gémben Rubljov elvette a magyar fiú adogatását. Aztán még egyszer, így alig húsz perc játék után már 4:1-re vezetett az orosz. Valahogy hiányzott most a tűz Marci játékából, 27 perc alatt 6:2-re elment az első játszma.

A második szettben már úgy űnt, hogy közelebb kerültek egymáshoz. A második gémben bréklabdáig jutott Fucsovics, Rubljov pedig nagyon idegesen ütötte el a labdát. Végül a szervagém az oroszé lett. Újra ritmustalan lett a magyar játéka, Rubljov szenzációs elütéseire nem volt ellenszer, megint elment egy adogatás.

Lassan a kedve is elment a magyar teniszezőnek, negyven semmiről bukta el a következő szervagémét, így Rubljov már 4:1-re vezetett. Ez most nem az a meccs volt, amikor vissza tudott volna vágni. Ugyanakkor a top10-be vágyó magyar játékosnak muszáj lenne ilyen meccseket is megnyerni. Sebaj, az út még hosszú, bármi is lehet. A végét már Marci is elengedte. Mindössze három gém jött most, ez volt az eddigi leggyengébb eredménye az orosz ellen.

A mostani teljesítmény 26 ezer dollárt ért a magyar játékosnak, a világranglistán Marin Cilic előzheti meg, amellyel a 41. helyre eshet vissza. Az idei eredmények alapján még mindig a hetedik legtöbb pontot szerzett játékos a világon.

(Ez is érdekelheti: A teniszvilág krémje hagyja ki az idei év első ATP1000-es tortánáját)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/egyeni/fucsovics-marton-miami-kiesett-andrej-rubljev/b8361k0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?