okt 16, 2020
12 Views
0 0

Friss kutatás: minden harmadik fiatal gondolja azt, hogy a kínaiak szabadították ránk a koronavírust

Written by

Friss kutatás: minden harmadik fiatal gondolja azt, hogy a kínaiak szabadították ránk a koronavírust

Bálint Kata, a Political Capital politikai elemzője beszélt a Spirit FM-en beszélt arról, hogy mennyire mozgatják meg a fiatalabb korosztályt a politikai témák, és ez hogyan változott a koronavírus alatt.

A Political Capital kutatása szerint a fiatalok nagy részét egyáltalán nem érdekli a politika: 38 százalékukat egyáltalán nem vagy csak minimálisa foglalkoztatja. 

Bálint Kata politikai elemző Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc műsorában, a Spirit Show pénteki adásában elmondta, hogy ez nem meglepő, megfelel a trendeknek. Azt azonban hozzátette, hogy a koronavírus megnövelte a fiatalabbak érdeklődését a politika és a közügyek iránt. 

Az szintén kiderült, hogy az első hullám (nyáron zajlott a felmérés) alatt alapvetően elégedettek voltak a kormány döntéseivel, észszerűnek találták a szigorításokat. 

A műsorban szóba került, hogy a fiatalok több mint harminc százaléka gondolja, hogy a kínaiak szabadították ránk a vírust, huszonöt százalék pedig az amerikaiakról hiszik ugyanezt. Népszerűek a szándékosságot sejtető összeesküvés-elméletek.

A műsort ezen a linken lehet visszahallgatni. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201016-friss-kutatas-minden-harmadik-fiatal-gondolja-azt-hogy-a-kinaiak-szabaditottak-rank-a-koronavirust

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?