okt 13, 2020
7 Views
0 0

Friss adatok: huszonnyolc koronavírusos halott egyetlen nap alatt Magyarországon

Written by

A hétfői 1173 után keddre 1025 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 28 beteg, kétszer annyi, mint hétfőre virradóra – derül ki a Koronavírus.gov.hu portál közléséből. 39 862 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak mindegyike krónikus beteg volt, számuk összesen már 996 fő.

11 753-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 27 113 fő a hétfői 26 832 után. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 45 százaléka, a gyógyultak 32 százaléka budapesti. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján

1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen, hattal többen, mint egy nappal korábban.

21 990-en vannak hatósági házi karanténban, 841 220 mintavétel történt eddig.

koronavirus.gov.hu
koronavirus.gov.hu

Érvényben marad a maszkviselés kötelezettsége, a rendezvények korlátozása, az országhatár lezárása, és a távolságtartás is, 23 órakor a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket pedig be kell zárni.

A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az iskolákban és óvodákban kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat.

Az operatív törzs jelenleg

28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet,

130 osztálynál és 3 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Bús Csaba

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?