ápr 13, 2021
6 Views
0 0

Francia oktatási rendszereket támadtak a hackerek

Written by

Múlt héten hackertámadások érték Oroszországból és Kínából a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák oktatását felváltó távoktatás digitális rendszerének szerverét Franciaországban − közölték francia rendőrségi források. Hozzátették: a támadások földrajzi eredete ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az elkövetők orosz vagy kínai állampolgárok.

A járvány miatt kedden az egész országban bezártak az iskolák. Múlt héten távoktatásban folytatódott az oktatás, jelenleg két hét tavaszi szünet van.

A digitális oktatás eddigi egy hete alatt három egymást követő napon sorozatos hackertámadások érték a francia közoktatás távoktatási rendszerének (Cned) szerverét.

Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter úgy vélte, hogy „egy külföldről érkező nagyon erős informatikai támadásnak” van kitéve a távoktatási rendszer.

A párizsi ügyészség szerdán jelentette be, hogy vizsgálatot indított a Cned oldalainak sorozatos informatikai támadásai miatt, ami mögött a hatóság feltételezése szerint szándékos károkozási szándék áll.

index.hu/techtud/2021/04/13/hackertamadas-franciaorszag-kina-oroszorszag-tavoktatas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?