ápr 27, 2021
4 Views
0 0

Fővárosi Főügyészség: Bűnügyi felügyeletbe került egy szexuális erőszak gyanúsítottja

Written by

Fővárosi Főügyészség: Bűnügyi felügyeletbe került egy szexuális erőszak gyanúsítottja

A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi pár héttel ezelőtt egy parkba csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt. Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására – írta a Fővárosi Főügyészség. 

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írja, hogy az erőszakot elkövető férfi ügyében az indítvánnyal, majd ügyészi fellebbezéssel szemben a bíróság – végleges döntésével – bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottat. A megalapozott gyanú szerint egy 24 éves férfi az élettársa, egy nő fotójával, regisztrált egy társkeresőn és ott megismerkedett egy női sértettel, akivel előzetes megbeszélés alapján 2021. április 4-én a délutáni órákban találkozott. A férfi a III. kerületben a közeli amfiteátrum melletti parkos részre irányította a sértettet azzal, hogy a találkozó állítólagos másik résztvevőjének el kellett mennie a közeli boltba. A közös várakozás során a férfi különböző okokra hivatkozva többször magára hagyta a sértettet, és közben újabb üzeneteket küldött részére az álprofilról, majd visszatérve ölelgetni kezdte a nőt. A sértett ekkor elindult a HÉV megálló irányába, amikor a gyanúsított megragadta, a földre rántotta, ahol dulakodni kezdtek egymással. A férfi a földön visszahúzta a sértettet, majd életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerítette. A nőnek kis időre sikerült kiszabadulnia, azonban a férfi ekkor fojtogatni kezdte, a támadással csak járókelők közbeavatkozására hagyott fel.

A Budapesti III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit már aznap estére azonosították és elfogták, majd szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, utóbbit különösen alátámasztja az, hogy a férfi a gyanú szerint a cselekményt hasonló bűncselekmény miatt kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit bűnügyi felügyeletbe helyezte, a bizonyítás veszélyeztetését nem látta megalapozottnak, a bűnismétlés veszélyének kiküszöböléséhez elegendőnek találta azt, hogy a férfi a lakóhelyét – technikai eszközzel biztosítottan – csak külön engedéllyel hagyhassa el. A végzés ellen a  kerületi ügyészség fellebbezéssel élt, a döntést azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék helybenhagyta.

Forrás: Fővárosi Főügyészség, kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

pestisracok.hu/fovarosi-fougyeszseg-bunugyi-felugyeletbe-kerult-egy-szexualis-eroszak-gyanusitottja/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?