máj 31, 2021
16 Views
0 0

Fővárosi cégé lett a legatyásodott Rác fürdő

Written by

11 éve kong és pang a tömb, most a budapesti fürdőüzemeltető szerezte meg 5 milliárdért.

Egyedül a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) indult az évek óta felújítottan, de üresen kongó I. kerületi Rác fürdőért és hotelért a minapi árverésen. Ennek megfelelően ötmilliárd forintért meg is szerezte azt. A Privátbankár arról ír, hogy

a Rác Nosztalgia Kft. felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ötmilliárd forintos kikiáltási áron hirdette meg a licitet.

Ez a második licit volt, az első online árverést márciusban váratlanul félbeszakították. Az államnak és a Várkerületnek elővételi joga volt amúgy a komplexumra, de nem éltek vele.

A fürdő 11 éve várja sorsa jobbra fordulását, a 3300 négyzetméteres fürdő mellé korábban egy 67 szobás hotelt is építettek. A lap szerint azért nyerhetett a BGYH, mert csak nekik éri meg üzemeltetni az egész fürdőt-hotelt, mivel a fürdő alatti földterület és a vízjog a főváros e cégéhez tartozik.

A BGYH a felújított épületet újra fel kell, hogy újítsa kb. 3 milliárd forintért, mivel a gépészet, a liftek és az alagsor is rossz állapotban van. Az alagsort pár éve elöntötte a víz, ezért a gyalázatos helyzet.

24.hu/fn/gazdasag/2021/05/31/rac-furdo-arveres-felujitas-bgyh/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Budapest · Gazdaság
banner

Vélemény, hozzászólás?