márc 29, 2021
5 Views
0 0

Forró vízzel teli fazékba esett kisfia: vádat emeltek a borsodi férfi ellen

Written by

Forró vízzel teli fazékba esett kisfia: vádat emeltek a borsodi férfi ellen

Az alig hatéves kisfiú a kertben játék közben esett bele az apa által korábban a járda mellé tett fazékba.

Forró vízzel teli fazékba esett kisfia: vádat emeltek a borsodi férfi ellen

Képünk illusztráció

A vádlott egy borsodi kistelepülésen lakik egy családi házban élettársával és hat éves fiúgyermekükkel, ahol 2020. júniusában a gyermek beleesett a forró vízzel teli fazékba – olvasható az ügyészség honlapján.

Az eset napján kora délután mosáshoz készülődött a család, ezért az apa kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet, amihez vizet forralt. Amikor a víz felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette azt a földre.

Eközben a mosógéptől nem messze játszott a gyermekkorú sértett. A játék közben szaladgáló gyermek a forró víz közelében hátrálva közlekedett, megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba.

Kiabálására a vádlott rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

A gyermekkorú sértett testfelszínének mintegy 60 %-án másodfokú és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, melynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint a férfi a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210329-forro-vizzel-teli-fazekba-esett-kisfia-vadat-emeltek-a-borsodi-ferfi-ellen

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?