ápr 13, 2021
5 Views
0 0

Fordulat jön a hazai munkaerőpiacon

Written by

A mostani gazdasági válságban a rendelés szintet vizsgálva megállapítható, hogy szerencsére nem egy elhúzódó válság van kialakulóban, hanem gyors felpattanás tanúi lehetünk – mondta a növekedés.hu-nak Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

Érdekes változáson megy át a munka helye: kiderült, hogy az otthoni munkavégzés hatékonysága az irodai jelenléttel keverve nem marad el a 100 százalékos irodai munkavégzésétől. Érdekes statisztika: a dolgozók 33 százaléka kevesebb, mint húsz percen belül ébredés után már dolgozik is reggel. Ha a távmunka állandósul, akkor 34 százalék valószínűleg lakhelyet változtatna.

A Randstad Workmonitor legfrissebb, 2021 áprilisában publikált tanulmánya szerint részben vagy teljesen az otthonról dolgozók 78 százaléka visszatérne az irodába. Ha ehhez be kell oltatni magukat, 75 százalék meg is tenné ezt.

A cég világszintű kölcsönzött munkaerő-állománya a tavaly márciusi szint felett van, Magyarországon a nyitott pozíciók számában elérjük lassan a tavalyi csúcs első negyedéves szintjét. Visszatér a munkaerőhiány, amit nem feltétlenül csak a gazdaság élénkülése okoz: idén 151 ezer ember megy nyugdíjba és 99 ezren vannak a 18 évesek, ami persze nem jelenti azt, hogy belépnének a munkaerőpiacra.

Nyitókép: Pexels.com

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Infostart.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?