máj 26, 2021
3 Views
0 0

Fordulat a lakástörvénynél: a kormány csak a főváros világörökségi részénél támogatja

Written by

Fordulat a lakástörvénynél: a kormány csak a főváros világörökségi részénél támogatja

A lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni – fideszes források arról tájékoztatták az atv.hu-t, hogy ezt a tájékoztatást kapták tegnap este a kormánypárti képviselők Kocsis Máté frakcióvezetőtől.

Fordulat a lakástörvénynél: a kormány csak a főváros világörökségi részénél támogatja

Ma kezdődik a parlamentben a nagy politikai vihart kiváltó lakástörvény általános vitája, Böröcz László fideszes képviselő önálló indítványa alapján. A kormánypárti politikus a javaslatát azzal indokolta: az a cél, hogy “mindenki juthasson saját tulajdonú lakáshoz, aki önkormányzati bérlakásban lakik”. 

Minden módosítási javaslatot megfontolunk, és megpróbáljuk meggyőzni azokat, akiknek fenntartásaik vannak –  reagált tegnap Böröcz László az ATV Híradó megkeresésére, hogy terveznek-e az általa két hete beterjesztett lakástörvény javaslathoz módosításokat. 

Ma reggel az atv.hu-t fideszes források arról tájékoztatták: Kocsis Máté frakcióvezető emailben adott tájékoztatást adott nekik arról, hogy a tegnapi frakcióülésen elhangzottaknak – és a többségi álláspontnak – megfelelően sikerült megállapodni a kormánnyal ebben a vitás kérdésben. 

Eszerint, “a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni”

 – közölték munkatársunkkal. 

Emlékezetes, Böröcz László  eredeti módosítóindítványa szerint a bérlakásokat az önkormányzatoknak kötelezően el kellene adni a bérlőknek a piaci ár legfeljebb 30 százalékáért. Ez országszerte nagyjából 100 ezer lakást érint. Ha megszavazzák, az új törvényt az önkormányzatok 800 milliárdos vagyontól esnének el.

A módosítást fideszes polgármesterek is bírálták, azt sem Papp László debreceni, sem Cser-Palkovics András székesfehérvári, de a győri városvezető Dézsi Csaba András sem tartja jó ötletnek. 

atv.hu

Holnap tárgyal a Parlament az önkormányzati lakások eladásáról

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210526-fordulat-a-lakastorvenynel-a-kormany-csak-a-fovaros-vilagoroksegi-reszenel-tamogatja

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?