márc 31, 2021
1 Views
0 0

Fontos lépést tett az Opus a Titász megszerzése felé

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.
  • Az Opus Global 2019 októberében jelentette be vételi szándékát a Tiszántúli Áramhálózati Zrt. megvásárlására.
  • Az átfogó, mindenre kiterjedő átvilágítást követően a tőzsdei cég tavaly decemberben kötelező érvényű ajánlatot tett az E.on Beteiligungen GmbH részére a Titász megvásárlására.
  • A tranzakciós folyamat újabb fontos mérföldköve az adásvételi szerződés mostani aláírása.

A Titász Magyarország területének egyötödén üzemelteti az elektromos hálózatot, 2019-es adózott eredménye meghaladta az 5,3 milliárd forintot. A kelet-magyarországi régióban az Opus-csoport már rendelkezik energetikai befektetéssel: 2021. március 12-én jelentette be a tőzsdei társaság, hogy 49,57 százalékos részesedést szerez a Tigáz Földgázelosztó Zrt.-ben, amely tranzakció szintén a mai nappal lezárult. Az Opus Global Magyarország keleti régiójára növekedési potenciálként tekint, a cégcsoport egyéb, helyi érdekeltségei pedig további szinergiákat is biztosítanak. Az áram- és gázhálózati cégek kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járulhatnak hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez és fundamentumához, továbbá – a még nagyobb diverzifikációnak köszönhetően – válságállóbbá válik a cégcsoport – olvasható az Opus közleményében.

A tranzakciókkal az Opus Global irányítási jogot is szerez mind a Titászban, mind a Tigázban. A tőzsdei holding stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.

A tranzakció zárása, a szükséges hatósági engedélyek beszerzését és a szerződésben meghatározott zárási feltételek teljesítését követően 2021 harmadik negyedévében várható, ezt követően a társaság Opus Titász Áramhálózati Zrt. néven folytatja tevékenységét.

Az Opus árfolyama ma 3 százalékot esett, idén 10 százalék feletti mínuszban van a papír, amivel alulteljesítő a papír a BUX-indexhez képest.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210331/fontos-lepest-tett-az-opus-a-titasz-megszerzese-fele-476708

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?