ápr 28, 2021
8 Views
0 0

Fontos gyorsjelentések jönnek, jó hangulatban nyithat Európa

Written by
  • A vezető amerikai részvényindexek felemás teljesítményt nyújtottak tegnap, a Nasdaq fél százalékkal került lejjebb, míg hétfői záróértékén fejezte be a kereskedést a Dow Jones és az S&P 500 is. A kereskedési hangulatot leginkább a javában zajló gyorsjelentési szezon adatai határozzák meg, egyelőre a legtöbb vállalat jól teljesít, de ez részben annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány miatt a tavalyi eredmények gyengébbek voltak, így nagyobbnak hat a mostani növekedés éves alapon.  Tegnapelőtt este tette közzé gyorsjelentésétpéldául a Tesla is, amely némileg csalódást okozott a befektetőknek. Ennek oka, hogy a szén-dioxid-kreditek értékesítéséből származó bevétel nélkül veszteséges lett volna a cég, a bitcoin-profit nélkül meg pláne. Ettől függetlenül az autógyártás és értékesítés rekordszinten áll, az összesített adózott eredmény pedig meghaladta a várakozásokat. 
  • A Fed ülésére és a közlemény utáni sajtótájékoztatóra várva többnyire jó teljesítményeket láthattunk az ázsiai tőzsdéknél: a japán Nikkei és az ausztrál börze is 0,4 százalékkal feljebb került, míg a dél-koreai Kospi 0,9 százalékot esett, a Hong Kong-i tőzsde pedig 0,2 százalékot emelkedett, a shanghaji börze pedig hétfői záróértékén fejezte be a kereskedést.
  • A határidős amerikai indexek vegyes hangulatú piacnyitást jeleznek előre, a határidős DAX enyhe emelkedést vetít előre az európai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatok szempontjából ma itthon a foglalkoztatottsági és munkanélküliségi statisztikák érkeznek márciusból, bár érdemes megjegyezni, hogy a számok a koronavírus-járvány miatt valamelyest torzak lehetnek. Ma sincs vége a jegybankok kamatdöntő üléseinek, a Fed Nyíltpiaci Bizottsága tart ülést. Akárcsak az EKB múlt heti és az MNB eheti ülésén, a Fedtől sem számíthatunk nagy változásokra, de a közlemény utáni sajtótájékoztatót érdemes lehet majd figyelni.
  • Az olaj árfolyama érdemben nem mozdult el ma, így egy hordó Brent ára jelenleg 66,5 dollár, míg a WTI típusé 63,1 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,4 százalékos mínuszban áll 1769,7 dolláron.
  • A forint árfolyama jelenleg stagnál, most 362 forint 40 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 300 forint 20 filléres szinten állnak a jegyzések.
  • Ma is pörög tovább a gyorsjelentési szezon, Európában ma teszi közzé negyedéves számait többek között a Sanofi és a Deutsche Bank, míg a tengerentúlon például a Boeing, az Apple, a Ford és az eBay eredményeit ismerhetjük meg.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

www.portfolio.hu/uzlet/20210428/fontos-gyorsjelentesek-jonnek-jo-hangulatban-nyithat-europa-480636

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?