ápr 29, 2021
10 Views
0 0

Fontos bejelentés a védettségi igazolványokról

Written by

Gulyás Gergely a Kormányinfó alkalmával elmondta, hogy Magyarország azért nyit gyorsabban, mint Európa bármely más országa, meg az oltási szám magasabb nákunk, azonban csak akkor tudjuk az esetleges negyedik hullámok elkerülni, ha a szabályokat batartjuk.

(A legfrissebb hírek itt)

Ide kapcsolódóan pedig közölte, hogy a büntető törvénykönyvbe bekerül egy módosítás a közokirat hamisításhoz, ami a védettségi igazolvány hamisítása miatt szükséges. Az üzemeltetők felelősségét is szigorúan ellenőrzik majd, súlyos pénzbírságokkal – tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ez is érdekelheti: Így ellenőrizheti le, úton van-e már a védettségi igazolványa

A védettségi igazolványokkal kapcsolatban egyébként sokféle kérdés érkezett. Gulyás a témakörrel kapcsolatban elmondta, hogy eddig összesen 4 176 133 védettségi igazolványt gyártottak le a nyomdákban, ebből a fertőzöttségen átesettek: 651 060 db, oltottság miatti védettség 3 525 073 darab.

Kapcsolódó: Itt az igazság: nem hosszabbítható meg a lejárt védettségi igazolvány

Ebből több mint 3,8 milliót postáztak már. Naprakész az oltási bizonyítványok kiállítása, de elképzelhető csúszás a postázásban, de kérnek minden oltó orvost, hogy pontosan vigye fel a beoltottságot rögzítő bejegyzést. Technikai nehézségek lehetnek, de hangsúlyozni kell azt is, hogy a védettség csak a második oltás beadása után alakul ki. Tehát van is némi késés az igazolás megérkezésével, ezért nem akkora probléma. Ezzel együtt mindenkitől elnézést kér a kormány, aki valami okból kifolyólag nem jutott még hozzá a védettségi igazolásához.

Gulyás Gergely ezen túlmenően azt is bejelentette, hogy felhatalmazást adtak Szijjártó Péter külügyminiszternek kétoldalú megállapodások megkötésére a vakcinaigazolványok elismeréséről. Ezek kölcsönösek lesznek, tehát amelyik országgal sikerül egyezségre jutni, Magyarországról szabadon lehet oda utazni a védetteknek, és onnan is hazánkba. Szijjártó ma erről külön bejelentést tehet, ahol részletesebben tájékoztat majd.

www.blikk.hu/aktualis/politika/koronavirus-vedettsegi-igazolvany-hamisitas-buncselekmeny/bexgpp8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?