okt 16, 2020
7 Views
0 0

Folytatják és megerősítették az SZFE-s hallgatók a blokádot

Written by

Folytatják és megerősítették az SZFE-s hallgatók a blokádot

A Vas utcai épület tartottak sajtótájékoztatót, miután a nemrég kinevezett kancellár bejelentette, hogy péntek este hatig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit. A hallgatót közölték, maradnak, ahogy a blokád is, amíg nem áll helyre az autonómiájuk.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Szarka Gábor és Novák Emil rektorhelyettes egy körlevélben közölte, hogy kiürítik az épületeket, előrehozzák az őszi szünetet. Később a kancellár a köztévében kommentálta a híreket, hogy a hallgatókat “ebből a pszichotikus állapotból” hozná ki, hogy kicsit mindenki hazamenjen, lenyugodjon. Úgy fogalmazott, hogy nem kiürítésről, hanem az őszi szünet előrehozásáról van szó. Szerinte a helyzet megérett erre, miután az intézményben semmilyen vezető nincs, aki a folyamatokat ellenőrizze, döntéseket hozzon a legmagasabb szinten. Ezen kívül a fertőtlenítés elvégzésére hivatkozott. 

Péntek este hat órakor a hallgatók is bejelentkeztek, és elmondták, hogy maradnak.

Köszönik szépen az önkormányzat felajánlását, de nem költöznek más helyszínre. Szerintük most igenis politikai szándék áll a háttérben, a diákok elhallgattatásáról van szó, és az új vezetés visszaél a hatalmával. 

“A blokádot megesrősítettük, és amíg az egyetem autonómiáját nem biztosítják, fenn is tartjuk – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Végezetül a diákság elmondta a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtt, hogy éppen zajlik a kollégium kiürítése, vissza is térnek, hogy ezt megakadályozzák, és minden szimpatizánst várnak az október tüntetésükön. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201016-folytatjak-es-megerositettek-az-szfe-s-hallgatok-a-blokadot

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?