máj 28, 2021
4 Views
0 0

Folyik az USA-Kína meccs, beszállt a Facebook is

Written by

Eszerint a Vuhani Virológiai Intézet három munkatársa 2019 novemberében annyira megbetegedett, hogy kórházi kezelésre szorult. Azt azonban nem tudni, hogy az amerikai hírszerzés mennyire megbízhatónak tartja ezt az értesülést.

Joe Biden amerikai elnök utasítást adott szerdán a hírszerző ügynökségek vezetőinek, hogy “kettőzzék meg erőfeszítéseiket” a Covid-19 járvány eredetének feltárására, beleértve azt is, hogy a kórokozó SARS-CoV-2 vírus egy kínai laboratóriumból kerülhetett-e ki.

A közösségi hálózatok üzemeltetői a járvány kitörése óta folytonos nyomás alatt állnak, hogy kiszűrjék felületeiken az a pandémiával kapcsolatos hamis információkat. A Facebook szerint eddig a felhasználási feltételek megsértése miatt több mint 16 millió félrevezető bejegyzést törölt a koronavírussal, illetve a vakcinákkal összefüggésben. A Facebook többé nem tiltja le a koronavírus mesterséges eredetét hirdető bejegyzéseket

Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői februárban Vuhanban folytatott vizsgálataik során arra a megállapításra jutottak, hogy “rendkívül valószínűtlen”, hogy a koronavírus laboratóriumból szabadult volna el.

Csao úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államokat “nem érdeklik a tények és az igazság”. A szóvivő, aki korábban a Twitter-oldalán is közzétett olyan elméletet, miszerint a koronavírust akár az amerikai hadsereg is behurcolhatta Vuhanba, csütörtökön arról beszélt, hogy a kórokozó amerikai katonai laboratóriumból is származhat. 

Úgy fogalmazott: “számos kétség merült már fel” a Fort Detricknél lévő laboratóriummal kapcsolatban, ezen kívül pedig – tette hozzá, – az Egyesült Államok még több mint kétszáz másik laboratóriumot működtet világszerte.

Csao “megbélyegzéssel és politikai manipulációval” vádolta az USA-t. Ha az Egyesült Államok felkéri Kínát, hogy vegyen részt egy teljes körű vizsgálatban, úgy Kína is arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy Pekinget követve engedélyezzen nemzetközi vizsgálatokat a saját területén.

Komment írása

Article Categories:
informed
banner

Vélemény, hozzászólás?