febr 22, 2021
10 Views
0 0

Földre parancsoltak minden Boeing 777-est

Written by

A Denverből Honoluluba tartó 328-as járatának egyik hajtóműve meghibásodott majd szétrobbant.

A repülőgép már majdnem elérte az utazómagasságot, és éppen a kapitány tájékoztatta az utasokat a várható útról, amikor egy robbanás rázta meg az utasszállítót, egy hatalmas villanás kíséretében. A pilóta azonnal visszafordult Denver felé.

A gépen 231-en utaztak, az egyik utas meg is örökített a detonációt.

Sokan azt mondták, nem hitték, hogy élve leszállnak a gépről.

A kigyulladt hajtómű darabjai Broomfieldben, a Denvertől mindössze negyven kilométernyire található kisváros utcáira zuhantak. Egy lakóház mellé csapódott be a hajtómű egy darabban lezuhanó, mintegy 4 és fél méter átmérőjű karimája.

A baleset után a Boeing azt tanácsolta a légitársaságoknak, hogy vonják ki a forgalomból a 777-es gépeket. Elsősorban a United Airlines, az Emirates és az Air France használja ezt a típust.

Egyre sűrűbben hibásodnak meg Boeing 777-ek.

2018-ban februárjában szintén egy Honoluluba tartó járaton letört a hajtómű ventilátorfokozatának lapátja.

2020 decemberében a Japan Airlines 777-esének a felszállás után leszakadt a hajtóművének a borítása.

Ez csak néhány példa abból a 29 balesetből, amely ezzel a géptípussal történt az elmúlt években. A szerencsétlenségekben csaknem 550 ember vesztette életét.

A leghírhedtebb Boeing 777-es tragédia a Malaysia Airlines 370-es járata volt, ami 2014 márciusában indult el Kuala Lumpurból Pekingbe, de soha nem érkezett meg.

239 emberrel a fedélzetén eltűnt a Dél-kínai tenger fölött. 7 évvel a tragédia után sem lehet tudni mi történt pontosan az utasszállítóval.

A 777-esek azonban nem az egyedüli Boeingek, amelyekkel probléma volt az utóbbi időben. A Boeing 737-esek meghibásodásai például két halálos balesetet is okoztak.

Hír TV

hirtv.hu/hirtvkulfold/foldre-parancsoltak-minden-boeing-777-est-2517339?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?