márc 29, 2021
7 Views
0 0

Fogadjunk, hogy ezt a hat hibát Ön is elköveti WC-használatkor

Written by

1. Általában rosszul ülünk a nagydolog elvégzésekor a deszkán, ebből adódóan rosszul is nyomunk, ami aranyérhez vezethet. A természetes székletürítési helyzetünk a kuporgós póz, amit úgy tudunk elérni, ha egy sámlit helyezünk a lábunk alá.

(A legfrissebb hírek itt)

2. Sokszor túl sokáig üldögélünk a WC-n és túl erősen nyomjuk. Ilyenkor fennáll annak a veszélye, hogy kifordul a végbél a nyílásból, sőt az erőlködés ájuláshoz és akár sztrókhoz is vezethet.

3. A törlésnél is hibázhatunk. Nem szabad hátulról előre törölni, különösen nem a nőknek, mert fennáll annak a kockázata, hogy a bélbaktériumok a hüvelybe és a húgycsőbe kerülnek.

4. Ha székrekedésünk van, nem szabad egyből hashajtót bevenni, mert gyakori alkalmazása súlyosbíthatja a problémát. Ráadásul a pszichének sem jó, mert hozzászokunk ahhoz a gondolathoz, hogy hashajtó nélkül nem működik.

(Ez is érdekelheti: Tudta? Ezt teszi az emberek fele WC-használat után!)

5. A rossz WC-papír is káros lehet. A túl kemény papír karcolhatja a bőrünket, az apró sérüléseknek nem tesz jót, ha baktériumokkal fertőződnek meg. A túl fehér vagy illatos papírok allergiát is kiválthatnak.

6. Utolsó mozzanatként pedig sokan nem hajtják le a fedelet öblítés előtt, így a cseppek eloszlanak a levegőben és könnyen belélegezhetjük, de a fogkefénkre is rákerülhet, amit később a szánkba veszünk.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Vajon engedélyezett az együttlét „azokon” napokon? (x)
„Azt hittem, nem lehet kisbabám” – Emiatt nem tudott teherbe esni a fiatal nő (x)

www.blikk.hu/eletmod/egeszseg/wc-hiba-hasznalat/0nnhsx0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?