ápr 30, 2021
4 Views
0 0

Fiktív igazolásokat adtak az ukránoknak, hogy beutazhassanak a járványügyi korlátozás alatt

Written by

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, és a Jonatán Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai két településen, és öt helyszínen ütöttek rajta egy bűnbandán csütörtökön.

A hajnali akció két férfi, és egy nő elfogására irányult, akik a megyei rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárás adatai szerint bűnszövetségben elkövetett embercsempészés elkövetésével gyanúsíthatók. A rajtaütés eredményes volt, lakóhelyeiken elfogták K. J. 28 éves, és B. L.-né 45 éves kisvárdai, valamint H. R. 43 éves tiszaszentmártoni lakosokat.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak anyagi ellenszolgáltatásért biztosítottak ukrán állampolgárok részére fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat, amelyek lehetővé tették számukra a Magyarországra történő belépést úgy, hogy megfeleljenek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak, így közreműködtek abban, hogy a beutazott külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhassanak.

A szabolcsi nyomozók a három gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat. A gyanúsítottak akár tíz évet is kaphatnak embercsempészésért bizonyítottság esetén.

[embedded content]

24.hu/belfold/2021/04/30/fiktiv-igazolasokat-adtak-az-ukranoknak-hogy-beutazhassanak-a-jarvanyugyi-korlatozas-alatt/

Komment írása

Article Tags:
· ·
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?