jan 13, 2021
15 Views
0 0

Fiatal felnőttek tintasugaras nyomtatóval hamisítottak pénzt Budapesten

Written by

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy nyomtatóval pénzt hamisító fiatal párt.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi és a nő tintasugaras nyomtatóval hamis 50, 100 és 200 eurós, illetve 10 ezer forintos bankjegyeket állított elő, azokkal bolti vásárlások és magánszemélyekkel kötött adásvételek során fizettek, így hozták forgalomba a hamis pénzt.

Illusztráció: police.hu

Az előkészítő ülésen mindketten beismerték a bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról is. Ezt a nyilatkozatot a bíróság elfogadta, és nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, beismerésüket, megbánásukat és azt is, hogy a bűncselekményt fiatal felnőttként követték el, de súlyosító körülményként vette figyelembe a sorozatos elkövetést. A bíróság az enyhítő körülmények túlsúlya miatt úgy ítélte meg, hogy a kiszabott szabadságvesztések próbaidőre történő felfüggesztésével is elérhetők a büntetési célok.

A folytatólagosan elkövetett pénzhamisítással megvádolt férfit és nőt 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 180 ezer, illetve 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Összesen 44 500 forintra vagyonelkobzást is elrendeltek velük szemben. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett. (MTI)

444.hu/2021/01/13/fiatal-felnottek-tintasugaras-nyomtatoval-hamisitottak-penzt-budapesten

Komment írása

Article Categories:
444 · Budapest
banner

Vélemény, hozzászólás?