ápr 5, 2021
2 Views
0 0

FFT: a város, ahol sohasem felejtik el Diego Maradonát

Written by

Diego Maradonát megtalálta a kölcsönös szerelem, amikor 2019 szeptemberében a küszködő Gimnasia vezetőedzője lett, és rácáfolt a kétkedőkre, amikor megfiatalította a csapatot, és közben önmagát is. A halála óta már semmi sem ugyanaz La Platában.

Mindössze néhány perccel a kezdőrúgás előtt a Club de Gimnasia y Esgrima La Plata elnöke teljes pánikban volt. A csapat vezetőedzője ugyanis szokatlan kéréssel fordult hozzá: a híres dél-amerikai grillkolbászos szendvicsből, a choripanból kért egyet, amilyet csak a stadionon kívül árultak Argentínában.

„Nem volt könnyű elmagyarázni az utcai árusoknak, hogy sürgősen kérjük a szendvicset, mert Diego Maradonának kell, de a végén sikerrel jártunk” – idézi fel az esetet a Gimnasia elnöke, Gabriel Pellegrino.

Ez a történet csak egy a számos közül, amelyek mosolygásra késztetik azokat, akik az utolsó napjaiban körülötte lehettek.

A tragikus vég ellenére a Gimnasia és Diego Maradona egy életre összefonódott. Visszaadta egy olyan csapat önbecsülését és hitét, amelyik az őt megelőző időszakban leginkább a többiek pofozógépe volt.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/fft-a-varos-ahol-sohasem-felejtik-el-diego-maradonat-2819095

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?