márc 29, 2021
2 Views
0 0

FFT: 20 éve ment el Rocky, az Arsenal felejthetetlen legendája

Written by

David Rocastle nemcsak remek labdarúgó volt: a Highbury megszentelt márványcsarnokaiban sokkal többet jelképezett ennél. Két évtizeddel az után, hogy mindössze 33 évesen meghalt, most azokkal idézzük fel az emlékét, akik a legjobban ismerték.


Hirdetés

Az idén március 31-én lesz húsz éve, hogy David Rocastle a fél évvel korábban diagnosztizált Non-Hodgkin limfóma következtében elhunyt: ez a különösen agresszív daganatos megbetegedés az immunrendszert támadja. Akik ismerték, kivétel nélkül ugyanazon a véleményen vannak: nemcsak kivételes játékos volt, hanem kivételes ember is. Rocastle egyszerű jelmondat szerint élte az életét:

„Emlékezz arra, ki vagy, mi vagy, és kiket képviselsz.”

Az iskolában mintadiák volt. Bár sokáig testnevelő tanár akart lenni, nyilvánvaló volt, hogy a tehetsége más irányba fogja terelni. Hamarosan már a helyi klubnál, a Vistánál töltötte a hétvégéit (akkor még Lewisham Waynek hívták): a szervezet kifejezetten a lakótelepen élő fekete fiúk felkarolásával foglalkozott. Bár papíron középső középpályás volt, képes volt bármilyen pozícióban helytállni.

„Mindenki odavan Cristiano Ronaldo átlépős cseléért, de Rocky ezt vagy hússzor eljátszotta egy meccsen – emlékezik egykori arsenalos csapattársa, Perry Groves. – George Graham a falra mászott tőle.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/fft-20-eve-ment-el-rocky-az-arsenal-felejthetetlen-legendaja-2818021

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?