ápr 5, 2021
0 Views
0 0

Férfi röpi: a Pénzügyőr nyerte a döntő első meccsét

Written by

A Pénzügyőr 3:0-ra legyőzte vendégét, a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének első összecsapásán, hétfőn. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzését csütörtökön rendezik Kaposváron – számolt be róla az MTI.

A bajnoki döntőben az alapszakasz első és második helyezettje csapott össze, ráadásul ez a két együttes vívta a Magyar Kupa idei döntőjét is. Ott a fővárosiak 3:0-ra legyőzték a somogyiakat, és idénybeli két bajnokijukat is Jókay Zoltán együttese nyerte.


Hirdetés

A két klub a 2016–2017-es kiírásban már találkozott egymással bajnoki fináléban, akkor a Kaposvár 0–2-es párharcállásról fordítva győzte le a PSE-t, története 18., eddig utolsó aranyérmét begyűjtve. A budapestiek – akik a mostani szezonban mindössze egyszer, a Kazincbarcika otthonában vívott Magyar Kupa-elődöntő első felvonásán kaptak ki – ezzel szemben az első bajnoki címükre készültek.

A hétfői első játszmában ugyan az elején a Kaposvárnak volt egy jó periódusa – ekkor vezetett is –, összességében a hazaiak akarata érvényesült, akik brazil légiósaik, Reffatti da Costa és Pedro Luiz Santos pontjaival előnybe kerültek.

A második felvonás elején a vendégek nyitásfogadói nem tudtak mit kezdeni a Pénzügyőr játékosainak nyitásaival, majd később a hazaiak támadásaival sem – a fővárosi együttes könnyedén duplázta meg az előnyét.

A harmadik szett hozta a legszorosabb küzdelmet: a Kaposvár az elején vezetett, majd a PSE fordítása után 15:14-nél és 20:19-nél is egy pontra megközelítette riválisát, ám egyenlítenie nem sikerült, a hajrában elkövetett ki nem kényszerített hibái pedig megpecsételték a sorsát.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LV Sport Pénzügyőr SE–Fino Kaposvár 3:0
(20, 14, 22)
Kőér utca. V: Halász T., Bátkai-Katona.
PSE: Rása 3, Magyar B. 3, Reffatti 8, Pedro 12, Kovács Z. 9, Kiss D. 8. Csere: Feliciano (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.
FINO: Bögöly 1, Makarov 5, Melnyikov 14, Horváth K. 13, Veleckij 4, Keen 1. Csere: Bozóki Bence (liberó), Kalmár, Kiss M. 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Egy. Megtettük az első lépést. Örülök, hogy végig koncentráltan tudtunk játszani, nyomás alá tudtuk helyezni a Kaposvárt. A második játszma után egy kicsit félő volt, hogy ez nagy különbség elaltatja a társaságot, de hála Istennek észnél voltunk. Ahogy mondtam már sokszor, ebben a sorozatban a csapatoknak több arca van. Valószínűleg a Kaposvár összefogja magát kapni és nekünk erre is fel kell készülnünk.
Ruben Wolochin: – Jobb volt ma a Pénzügyőr. Vissza kell szereznünk azt a küzdő szellemet, ami az elődöntőben jellemző volt ránk, hogy életben tarthassuk a győzelmi reményeinket.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Pénzügyőr javára.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Pénzügyőr javára.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/roplabda/ferfi-ropi-a-penzugyor-nyerte-a-donto-elso-meccset-2819189

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?