jan 13, 2021
4 Views
0 0

Férfi kézi-vb: könnyed hazai sikerrel kezdődött Chile ellen a torna

Written by

A házigazda Egyiptom sikerével kezdődött 27. férfi kézilabda-világbajnokság, miután Chile az első félidőben felépített előnyét megőrizte a fordulás után, bár a dél-amerikaiakat dicséret illeti a második játékrészben mutatott játékukért.


Hirdetés

Oneto (fehérben) és Jahja (5): egy volt és egy jelenlegi veszprémi találkozott a nyitómeccsen (Fotó: AFP)

A koronavírus miatt meglehetősen kaotikus körülmények közepette vette kezdetét a 27. férfi kézilabda-világbajnokság – az első, amelyen 32 csapat vesz részt –, és amelynek nyitómeccsén a házigazda Egyiptom szemernyi kétséget nem hagyott az előző vb-n 16. helyen záró Chile ellen afelől, hogy melyik gárda kezdi győzelemmel a tornát.

A meccs elején ugyan a dél-amerikaiak még úgy ahogy tartották magukat, az 5. percben 2–2 állt még az eredményjelzőn, ám alig néhány perc alatt 8–3-at mutatott a tábla, s az öt gól különbség a későbbiekben is jobbára megmaradt, bár akadt,igaz, a szünetre hétre növelték a hazaiak a különbséget (18–11). 

A második félidőre a dél-amerikaiaknál lehetőséget kapott a minden idők egyik legjobb chilei kézlabdázója, Marco Oneto, aki a 2012–13-as idényt a Veszprém játékosaként töltötte,és 2019-ben már visszavonult, de a vb-re reaktiválták. Hiába a volt veszprémi a chileieknél, az egyiptomiak jelenleg bakonyi játékosa Omar Jahja volt az aki vállára vette csapatát góljaival, ám a különbség a szívósan küzdő dél-amerikaiaknak köszönhetően végül nem tudott tíz fölé nőni.

Sőt, Chile az utolsó tíz percre fordulva egy 5–1-es rohammal felzárkózott ötre (28–23), ám ennél közelebb már nem engedte ellenfelét a házigazda, a vége így is kényelmesnek mondható hazai siker lett, Egyiptom 35–29-re legyőzte Chilét, Omar Jahja 4 gólt dobott.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Egyiptom–Chile 35–29
(18–11)

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-vb-konnyed-hazai-sikerrel-kezdodott-chile-ellen-a-torna-2804687

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?