jan 14, 2021
1 Views
0 0

Férfi kézi-vb: a tornára „beeső” Svájc remek sikerrel kezdett

Written by

Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság E-csoportjának 1. fordulójában a tornára az Egyesült Államok helyett beugró Svájc 28–25-re legyőzte Ausztriát. A H-csoportban Szlovénia 51 (!) gólig jutott Dél-Korea ellen, így könnyedén nyert.

Remek sikerrel kezdte a világbajnokságot a „beugró” Svájc (Fotó: AFP)


Hirdetés

A koronavírusos-fertőzések miatt visszalépő Egyesül Államok helyére beugró Svájc a körülményeket is figyelembe véve nem akármilyen győzelemmel kezdte a tornát Ausztria ellen. Mint ismert, két napja derült ki, hogy Svájc lép az amerikaiak helyére, így az európai válogatott csak az első meccse napján, csütörtökön tudott elutazni a világbajnokság helyszínére, ráadásul két svájci, Luka Maros és Jonas Schelker pozitív koronavírustesztet produkált, így ki kellett hagynia az osztrákok elleni találkozót.

Ennek tudatában nem meglepő, hogy az osztrákok indították jobban a meccset, a 3–0-s kezdés után azonban az egyre felszabadultabban játszó svájciak egyenlítettek, így a félidőre 13–13-as döntetlennel vonulhattak a felek.

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak a svájciak, így pillanatok alatt elléptek négy góllal. Ezzel pedig az osztrákok nem tudtak mit kezdeni a folytatásban, így a 37 éves,  végül hét góllal záró Andy Schmid vezérletével 28–25-re nyert Svájc. A meccsen a 2021 nyarától a Mol-Pick Szegedet erősítő osztrák balszélső, Sebastian Frimmel két gólt szerzett.

A Ljubomir Vranjes vezette Szlovénia alaposan bekezdett a márciusi olimpiai selejtezőtorna miatt tartalékos Dél-Korea ellen: már a szünetben 25 gólnál járt, végül pedig 51-gyel zárt – eközben az ázsiaiak 29-et szereztek, azaz a szlovénok 22 gólos különbséggel nyerték meg a mérkőzést.

A szlovén válogatottban a veszprémi Blaz Blagotinsek három, az egyaránt szegedi Nik Henigman és Borut Mackovsek öt-öt, Dean Bombac négy, Matej Gaber pedig két gólt dobott. A mérkőzés legeredményesebbje a tíz kísérletéből tíz gólt szerző exveszprémi szélső, Dragan Gajic volt.

Az F-csoport nyitó mérkőzésén afrikai rangadót rendeztek, ami nem akármilyen fordulatot hozott. Az első félidő végére Marokkó hétgólos előnyt épített ki (8–15), a második 30 percben azonban Algéria óriási játékkal fordított, és 24–23-as győzelmet aratott – Algéria úgy nyert, hogy mindössze kétszer vezetett a meccsen 1–0-nál és 24–23-nál…

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

E-CSOPORT (GÍZA)
Ausztria–Svájc 25–28
(13–13)
20.30: Norvégia–Franciaország (Tv: M4 Sport)

F-CSOPORT (ÚJ FŐVÁROS)
Algéria–Marokkó 24–23
(8–15)
20.30: Portugália–Izland

G-CSOPORT (KAIRÓ)
20.30:
 Svédország–Észak-Macedónia
Szerdán játszották
Egyiptom–Chile 35–29 (18–11)

H-CSOPORT (BORG EL-ARAB)
Fehéroroszország–Orosz csapat 32–32
(15–15)
Szlovénia–Dél-Korea 51–29 (25–16)

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-vb-a-tornara-beeso-svajc-remek-sikerrel-kezdett-2804893

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?