márc 29, 2021
2 Views
0 0

Férfi kézi: elhunyt Joósz Attila, a válogatott volt kapitánya

Written by

Két nappal 79. születésnapja előtt, hétfőn elhunyt Joósz Attila kézilabda-mesteredző, a magyar férfiválogatott egykori szövetségi kapitánya, a Veszprém legendás mestere – írja az MTI.

Joósz Attila (A fotó forrása: JochaPress)

A győri születésű szakvezető az egyetlen a veszprémi kézilabdázás történetében, aki egy idényben bajnokságot, Magyar Kupát és európai kupát tudott nyerni a csapattal – írja az MTI a Telekom Veszprém közösségi oldala alapján.

Joósz Attila edzői pályafutása 1965-ben a Rába ETO Sportiskolában kezdődött. Szülővárosa férficsapatát két időszakban, összesen kilenc idényen keresztül irányította, mérlege két Magyar Népköztársasági Kupa-győzelem, egy IHF-kupa-győzelem és egy bajnoki ezüstérem volt. Ezt követően több osztrák férficsapatnál tevékenykedett, majd következett a veszprémi sikerkorszak négy bajnoki címmel, három MNK-elsőséggel és egy KEK-győzelemmel.

Joósz Attila 1991-ben és 1992-ben a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt, ő irányította a nemzeti együttest a barcelonai olimpián, amelyen a hetedik helyet szerezte meg. Az edzői hivatásnak 1995-ben agyvérzése miatt kellett búcsút mondani.

A Kemény Ferenc-díjat 1986-ban, a mesteredző címet 1987-ben kapta meg.

(MTI)

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-elhunyt-joosz-attila-a-valogatott-volt-kapitanya-2817993

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?