okt 24, 2020
15 Views
0 0

Ferenc pápa élelmiszer-adományt küldött egy kolumbiai egyházmegyének

Written by

Ferenc pápa 3300 élelmiszercsomagot és ugyanennyi védekezési és higiénés felszerelést adományozott immár harmadik alkalommal a cúcutai egyházmegyének, hogy segítséget nyújtson a venezuelai menekülteknek, akik hónapokig a kolumbiai és venezuelai határ között rekedtek, és most indultak tovább a dél-amerikai ország belseje felé, illetve a szomszédos országok irányába, hogy jobb életkörülményeket találjanak. Útjukat tovább súlyosbítja a jelenlegi járvány, amely még jobban ránehezedik egészségügyi problémáikra.

A Populorum Progressio Pápai Alapítványnak köszönhetően, amely Latin-Amerikában és a karibi térségben finanszíroz különböző projekteket, megkezdték az adományok szétosztását, amelyet a következő 21 napban terveznek végrehajtani napi 250-300 csomag kiosztásával. Egy hete az egyházmegyei élelmiszerbankon keresztül juttatták el a pápai adományok első részét a venezuelai menekülteknek, akik a kolumbiai Cúcuta és Chinácota települések között gyalogolnak.

A venezuelai menekültek augusztusban a Venezuela és Kolumbia közötti határvidéken rekedtek, élelem és menedékhely nélkül. Arra kényszerültek, hogy visszatérjenek hazájukba a COVID19-járvány miatt. Ezrek szenvednek e bizonytalan körülmények között. Július végén Ferenc pápa adományának köszönhetően két tonna élelmiszert osztottak szét körükben. Ennek ellenére nagyon súlyos maradt a helyzet.

Victor Manuel Ochia Cadavid, Cúcuta püspöke arra buzdította a határvidék kolumbiai lakóit, hogy imádkozzanak a Mindenható Istenhez, hogy védelmezze ezeket a családokat, és világosítsa meg a kormányzókat, hogy sikerüljön megfelelő megoldást találniuk a venezuelai menekültek problémáira. „A mai nehéz gazdasági helyzet ellenére egyházmegyénkben is tovább végezzük a karitatív tevékenységet menekülő testvéreink irányába, mert Krisztus szeretete erre ösztönöz” – hangsúlyozta a kolumbiai főpásztor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-elelmiszer-adomanyt-kuldott-egy-kolumbiai-egyhazmegyenek

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?