máj 30, 2021
5 Views
0 0

Felvonó-tragédia: Szabadlábra helyeztek három gyanúsítottat

Written by

Szabadlábra helyezték vasárnapra virradóra azt a három embert, akiket az olaszországi drótkötélpálya-baleset ügyében vettek őrizetbe. A bíró megállapította, hogy kettejük bűnösségére nincsenek bizonyítékok – erről számolt be az MTI.

Az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje a múlt vasárnap zuhant le, röviddel azelőtt, hogy a közel 1500 méter magas Mottarone-hegyre érkezett volna. A balesetet csak egy ötéves izraeli kisfiú élte túl, tizennégyen meghaltak. A fülke a földnek csapódva legurult egy lejtőn és két-háromszor átfordult, mielőtt fáknak ütközve megállt volna.

A szolgáltatási igazgató, Gabriele Tadini házi őrizetbe került, a cég műszaki igazgatóját, Enrico Perocchiót és a drótkötélpálya üzemeltetési igazgatóját, Luigi Nerinit szabadlábra helyezték.

A három férfit azután vették őrizetbe, hogy Tadini a nyomozók előtt beismerte, hogy kikapcsolt egy vészfékezési rendszert, amely megakadályozhatta volna a tragédiát. Donatella Banci Bonamici bíró azonban úgy ítélte meg, hogy egyáltalán nincsenek bizonyítékok Nerini és Perocchio ellen. A bírósági döntést vasárnap idézte a Corriere della Sera című olasz napilap.

A bírónő ugyanakkor úgy ítélte meg, hogy Tadini megpróbálta a hibát részben a két felettesére tolni, miután “elképesztő hanyagságból teljességgel semmibe vette az emberéleteket”.

A drótkötélpálya-baleset kábelszakadás következtében történt. Ha a vészfékező rendszer működött volna, a kabin függve maradt volna egy második kábelen. A nyomozók vizsgálják, mi okozta a kábelszakadást. A baleset egyetlen túlélője egy ötéves izraeli kisfiú, akinek a családja Olaszországban élt. A balesetben elveszítette a szüleit, a bátyját és két dédszülőjét.

Az észak-olaszországi Piemont régióban egy napos nemzeti gyászt rendeltek el vasárnap, és délben egyperces némaságra szólították fel a lakosokat az áldozatok emlékére.

24.hu/kulfold/2021/05/30/felvono-tragedia-gyanusitott-olaszorszag/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?