márc 29, 2021
9 Views
0 0

Félvezetőhiány: elestek a hűtők és a mikrók is

Written by

Egyre több iparágban érezteti hatását a globális félvezetőhiány, mely először az autógyártóknál okozott komoly gyártási nehézségeket, majd később a technológiai iparág szinte összes szereplőjére átterjedt. Most már a fehérárú-gyártók is bajban vannak.

Az autóipartól kezdve az IT-gyártókon át egyre több iparágon söpör végig a globális félvezetőhiány, mely úgy tűnik, mostanra a fehérárú-gyártókat is utolérte. A legnagyobb házartásigép-gyártók közül a Whirlpool közölte, a chiphiány miatt képtelen kiszolgálni a hűtők, mikrók és mosógépek iránt jelentkező keresletet.

Idomul a feladatokhoz a Beckhoff legújabb ultrakompakt ipari PC-je (x)

A moduláris PC képességei és rögzítése is a környezethez szabható – mindezt alacsony fogyasztás mellett.

Idomul a feladatokhoz a Beckhoff legújabb ultrakompakt ipari PC-je (x) A moduláris PC képességei és rögzítése is a környezethez szabható – mindezt alacsony fogyasztás mellett.

Az amerikai gyártónak tipikusan a legegyszerűbb célprocesszorok beszerzésével gyűlik meg a baja, melyek az utóbbi időben egyre bonyolultabbá váló, kínálatban szereplő háztartási gépek mintegy felében megtalálhatók. A Whirlpool szerint a helyzet annyira súlyossá vált, hogy az utóbbi egy-két hónapban az európai és amerikai exportállomány 75%-át tudják csak szállítani Kínából, ahol a készülékek nagy részét gyártják.

A hiány elsősorban az olyan, jellemzően prémium kategóriás berendezéseket érinti, melyek távolról vezérelhetők, vagy valamilyen integrált okosotthon-megoldással rendelkeznek, és a Whirlpoolon kívül más iparági szereplőket is érintenek – a kínai piacon jelen lévő Hangzhou Robam Appliances például azért volt kénytelen elhalasztani legújabb high-end páraelszívójának premierjét négy hónappal, mivel nem tudott a gyártáshoz elegendő félvezetőt előteremteni.

www.hwsw.hu/daralo/63082/felvezetohiany-whirlpool-chiphiany-mikro-mosoge-huto.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?