máj 26, 2021
12 Views
0 0

Felszámoltak egy amfetamingyárat Gödöllőn

Written by

Felszámoltak egy droglabort Gödöllőn. A Pest megyei felderítők droggyártáshoz nélkülözhetetlen eszközöket és alapanyagokat, amfetamint foglaltak le a három férfi autóiban és lakásukon tartott rajtaütés során.

A gyanú szerint a három férfi egy ideje kábítószer előállításával és terjesztésével foglalatoskodott. Egy gödöllői panellakásba vitték az alapanyagokat, a házi termelés a fürdőszobában zajlott, az elkészült, közel 15 kilogramm fehér, krémes anyag 16 zacskóba adagolva várta további sorsát a fagyasztó polcain.

A méregkeveréshez használt lakásban fóliázógépek, digitális mérleg, keverő edények, valamint a drog összetevői – koffeinpor, kénsavval és opioiddal teli kannák hevertek. Hasonló zsákmányt találtak a tettesek autóiban is kiegészítve 1,4 millió forinttal és 1900 euróval.

A lefoglalt hozzávalókból kb. 45 kilogramm amfetamint tudtak volna előállítani, így a hónapok óta zajló információszerzés alapján kivitelezett akcióval a rendőrök közel 180 millió forint kiskereskedelmi értékkel bíró drog utcára kerülését akadályozták meg.

Az egyik előállított, az 57 éves F. Richárd nem tett vallomást, a 33 éves budapesti Gy. István tagadott, az 58 éves kerepesi K. István részben beismerő vallomást tett.

Az azóta letartóztatott férfiakkal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

[embedded content]

24.hu/belfold/2021/05/26/felszamoltak-egy-amfetamingyarat-godollon/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Vélemény, hozzászólás?