máj 9, 2021
15 Views
0 0

Felmérés: Legfeljebb egy hónapra elegendő plusz pénze van a magyarok 36 százalékának

Written by

Felmérés: Legfeljebb egy hónapra elegendő plusz pénze van a magyarok 36 százalékának

A pandémia alatt a magyarok nagy része felélte a tartalékait, a legtöbb család nem tudna mit kezdeni azzal a helyzettel, ha lerobbana az autója, elromlana a mosógép, vagy ha egy komolyabb betegség ledöntené őket a lábukról, ezért nem tudnának dolgozni menni.

Felmérés: Legfeljebb egy hónapra elegendő plusz pénze van a magyarok 36 százalékának

Szinte az összes tartalékát felélte a korlátozások alatt a magyar emberek jelentős része, hiszen rengetegen estek ki a munkából, voltak kénytelenek ezáltal nélkülözni – írja a Blikk.

A Generali felmérése alapján mindezek ellenére egyre többen próbálnak megspórolni valamekkora összeget havonta. Egy átlagos munkavállaló 22 600 forintot képes félretenni egy hónapban, valamint 7 havi megtakarítással rendelkezik. A gyermekes családoknak azonban a felénél kevesebb engedheti meg ugyanezt magának. A magyarok 36 százalékának pedig legfeljebb egy hónapra elegendő plusz pénze van.

A felmérés rámutat arra is, hogy egy alig másfél hónapos, betegség miatti munkaképtelenség már felszámolhatja a meglévő családi megtakarítást, ami egy kiszámíthatatlan vírushelyzetben akár végleges anyagi csődhöz is vezethet. Szerencsésebb helyzetben vannak ugyan azok a háztartások, ahol ketten keresik meg a napi betevőt, ám ebben az esetben is átlagosan három hónapig húzhatják, ha szerencsétlen módon mindketten ágynak esnek.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210509-felmeres-legfeljebb-egy-honapra-elegendo-plusz-penze-van-a-magyarok-36-szazalekanak

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?