ápr 21, 2021
9 Views
0 0

Felmérés: a kormány támogatói szerint is több bértámogatásra lett volna szükség

Written by

Felmérés: a kormány támogatói szerint is több bértámogatásra lett volna szükség

A kormány támogatóinak többsége szerint is több bértámogatást kellett volna kapniuk a vírus miatt nehéz helyzetbe került szektorok munkavállalóinak – derül ki az LMP legfrissebb kutatásából. Eddig 167 ezer dolgozónál vették igénybe a munkaadók az 50 százalékos kormányzati bértámogatást, amit a munkáltatók április 30-ig igényelhetnek. Az ATV Híradó riportja.

Április végéig igényelhető a bértámogatás

 Turizmus és vendéglátás. Egyebek között ezeket a szektorokat érintik a legsúlyosabban a koronavírus miatti bezárások. Eddig körülbelül 160 ezer munkavállaló után igényeltek bértámogatást, a megítélt támogatások 99 százaléka már megérkezett a számlákra, több mint 60 milliárd forintértékben. A Medián legfrissebb felméréséből viszont az derül ki, hogy a többség szerint a kormánynak sokkal több pénzt kellett volna adnia a járvány alatt bajba került dolgozóknak és vállalkozásoknak.

Az ágazati bértámogatási programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. A teljes lakosság 77 százaléka kevesli a bértámogatás összegét, ezt a kormányváltást akarók 96 százaléka, de a kormányt támogatók 59 százaléka is ugyanígy gondolja.

Az Európai Alapítvány, vagyis a Eurofound felméréséből az derül ki, hogy 2020 áprilisában az összes EU-tagállam közül Magyarországon kapott arányaiban a legkevesebb munkavállaló bértámogatást. Perlusz László, a Vállalkozók és Vunkáltatók Szövetségének főtitkárja szerint ahhoz, hogy legalább a kulcsembereket ne kelljen elbocsátani, nagyon nagy segítséget jelentett a bértámogatás. De természetesen lehetett volna nagyobb mértékű – tette hozzá híradónknak nyilatkozva. Perlusz László úgy véli, nem lehet felső határt mondani, mert egy ilyen válságban minden forint számít. Az ágazati bértámogatásra jogosultak április 30-ig igényelhetik a támogatást.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210421-felmeres-a-kormany-tamogatoi-szerint-is-tobb-bertamogatasra-lett-volna-szukseg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?