febr 21, 2021
3 Views
0 0

Fellebbezett az ügyészség az őrizetbe vett budapesti orvos szabadon engedése miatt

Written by

Az ügy felderítése, valamint a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható személyek elfogása érdekében, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség pár nappal ezelőtt, 2021. február 18-án a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve hajtott végre nagyszabású akciót.

(A legfrissebb hírek itt)

Az akció eredményeként az eljáró nyomozó ügyészek 5 gyanúsítottat hallgattak ki, köztük a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható orvost, valamint egy a gyógyszerek értékesítésében közreműködő nőt. Kettőjük esetében döntött az ügyészség személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések indítványozásáról – derül ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

A vesztegetés minősített bűntettével, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel, valamint sikkasztással gyanúsított orvos esetében a nyomozó ügyészek kizárólag a letartóztatás elrendelésére látnak alapot, ezért erre tettek indítványt. A bűncselekmények elkövetését beismerő, közvetítő nő vonatkozásában a nyomozó ügyészség bűnügyi felügyelet elrendelést indítványozta.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megállapította, hogy a megalapozott gyanú fennáll, azonban az ügyészség indítványával szemben úgy döntött, hogy mindkét gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség nem tartja elfogadhatónak a nyomozási bíró döntését, ezért fellebbezést jelentett be. A törvény szerint 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény tárgyi súlyát az ügyészség álláspontja szerint különösen fokozza az a körülmény, hogy az orvos a bűncselekményeket a járványhelyzet idején, azzal visszaélve követte el. Az ügyészek a bizonyítás megnehezítésének, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét is reálisnak tartják.

Az üggyel összefüggésben megjelent sajtóhírekkel ellentétben, más orvos gyanúsítására, őrizetbe vételére sem a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, sem más nyomozó hatóságnál nem került sor.


EXTRA AJÁNLÓ
Mérgező lehet, ha így fűtünk? Tudatosan is védekezhetünk az ártalmak ellen (x)
Miért jöhet hamarabb vagy miért késhet a menzesz? (x)

www.blikk.hu/aktualis/krimi/ugyeszseg-fellebbezes-budapesti-orvos/n7mgjxe

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?