ápr 6, 2021
5 Views
0 0

Fellebbezést nyújtott be a nemi erőszak miatt börtönben ülő Harvey Weinstein

Written by

Egy évvel azután, hogy nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt elítélték és megkezdte 23 éves börtönbüntetését, fellebezést nyújtott be Harvey Weinstein. A BBC azt írja, hogy az amerikai filmproducer ügyvédjei nemrég fellebbezést nyújtottak be az egy évvel ezelőtt hozott ítélet ellen.

A 69 éves Weinstein korábban megfogadta, hogy tisztázza a nevét, melynek egyik lépése a New York-i Állami Legfelsőbb Bíróságon benyújtott fellebbezés. Ügyvédei azzal érvelnek, hogy a bíró több hibát is vétett, melyek megtagadták Weinstein jogát a tisztességes eljáráshoz.

Egy évvel a hátunk mögött és az érzelmek alábbhagyásával, az ügy átirata megerősíti azt, amiben mindig is hittünk: azt, hogy Weinstein úr nem kapott tisztességes eljárást

– olvasható a producer egyik ügyvédje, Arthur Aidala hétfőn a BBC-nek eljuttatott közleményében.

A Weinsteint 2020 februárjában ítélték el, egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, nemi erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönbüntetést. A producer évtizedeken át használta ki a pozícióját, és zaklatott többtucatnyi nőt, többeket pedig meg is erőszakolt. Sok hírességet fogdosott, Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is elmondták, hogy zaklatta őket a producer. Végül két nő vádja alapján tárgyalták Weinstein ügyét,  egy 2013-as nemi erőszak, illetve egy 2006-os eset alapján döntött a bíróság, amikor Weinstein orális szexet kényszerített ki az áldozattól. Börtönbe kerülése után újabb négy nő állította azt, hogy Weinstein megerőszakolta őket, az ügyek 1984 és 2013 között történtek.

24.hu/kultura/2021/04/06/harvey-weinstein-fellebezes-bortonbuntetes-szexualis-zaklatas-nemi-eroszak/

Komment írása

Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?