máj 11, 2021
24 Views
0 0

Felkavaró részletek a véres kutyaviadalokról: gyerekekkel is végignézették a szörnyűségeket

Written by

– Néhány hónappal ezelőtt egy szervizbe vittek egy laptopot azzal a kéréssel, hogy töröljenek le róla mindent. Az ott dolgozó barátom viszont megkeresett azzal, hogy hat gigabyte-nyi képet és videófelvételt talált rajta rengeteg kutyaviadalról az ország számos területéről. Az adathordozót természetesen azóta átadtuk a rendőrségnek – mesélte a Blikknek a radikális állatvédők vezetője, Kapin Richárd. A szervezetük a minap egy olyan képet osztott meg a Facebookon, amin egy kislány pózol egy férfival, aki egy véres fejű kutyát ölel – vélhetően a viadal után. Hogy a kislány mit élhetett át, amikor az egymást vadállatként tépő kutyákat nézte, akikből fröcskölt a vér, azt el lehet képzelni.

(A legfrissebb hírek itt)

A viadal után a véres kutyával pózol egy férfi és a kislány; a laptopon volt a kép

A viadal után a véres kutyával pózol egy férfi és a kislány; a laptopon volt a kép

– Vannak olyan felvételek, amiken az látszik, hogy a ringen kívül kisgyerekek szurkolnak a kutyáknak. Az egyik Pest megyei településen élő – információink szerint viadalokat is szervező – férfi nevelőszülőként a gyerekét is elvitte ezekre az eseményekre. Ez a fotó is ott készült régebben – állítja Kapin.

A Terrorelhárító Központ bevonásával a rendőrök ütöttek rajta egy tiltott állatviadalon Nyíregyháza külterületén tavaly novemberben. A rendőrség közleménye szerint a szervező kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel pedig főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A helyszínről a rendőrök több mint fél tucat embert állítottak elő, s az állatvédők szerint köztük volt az a Pest megyei férfi is, aki bérszülőként a gyerekét is elvitte a viadalokra.

– Ez a férfi, N. Zs. már azokon a hozzánk került felvételeken is szerepel, amik sokkal régebben, akár egy évtizede is készülhettek. Egyébként őt már korábban is elítélték, de tovább folytatta a tevékenységét. Régóta törekszünk a kutyaviadalok felszámolására, folyamatosan próbáljuk kimenteni az állatokat tőlük. Rengeteg bizonyítékunk van még, nem fogunk leállni – ígérte az állatvédő.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az illetékes kormányhivatalt is, de eddig nem kaptunk választ.

(Ez is érdekelheti: Döbbenetes: véres kutyaviadalokat szerveztek a mohácsi vágóhídon, lecsapott a bandára a TEK)

Milliós lehet a tét

A rendőrök 25 kutyát foglaltak le Nyíregyházán, s tiltott állatviadal szervezésével, valamint állatkínzással gyanúsították meg a résztvevőket. A témában már jártas állatvédő szerint egy-egy kutyaviadal során a pár tízezres összegtől egészen a milliós tételekig fogadnak a résztvevők.﷯

– Vannak, akik a pénzért, a fogadás miatt csinálják, mások a személyes konfliktusaikat rendezik le a kutyáik harcoltatásával, de akadnak olyan szaporítók is, akik kifejezetten viadalokra adják el az kutyáikat, s így a szülők harcoltatásával srófolják feljebb az árat – magyarázta Kapin, hozzátéve: több száz kutyának ez a sorsa az országban.

(Ez is érdekelheti: Tiltott állatviadal miatt ítéltek börtönre három férfit Baranyában)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. a Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/gyerekeket-vittek-a-veres-ebviadalra/f8pxz42

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?