ápr 28, 2021
1 Views
0 0

Felidézte a végzetes pillanatot a gyászoló barát: ezek voltak a 28-as villamoson megkéselt Gábor utolsó szavai

Written by

Munkába menet Lakatos Márk nap mint nap felszáll arra a 28-as villamosra, amelyiken a legjobb barátját tavaly április 8-án egy részeg hajléktalan szíven szúrta. Márk a mai napig gyászolja a tragikus sorsú Gábort, akinek azért kellett meghalnia, mert nem engedte meg a támadójának, hogy a kiskutyáját simogassa. A rendőrség több mint egy év után vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást, az iratokat pedig továbbította az ügyészségnek.

(A legfrissebb hírek itt)

Sose felejtem el, amikor Gábor a koronavírus-járványra hivatkozva kérlelte a későbbi gyilkosát, hogy ne jöjjön közel hozzá és a kutyájához. Ezen bőszült fel L. János és két társa – mesélte a Blikknek a történteket Lakatos Márk. – Épp egy hónapja annak, hogy a nyomozók újra beidéztek és kihallgattak. Felháborodva hallottam, hogy a gyilkos tagadja a tettét. Igaz, az egész villámgyorsan történt: L. János kezében volt a kés, amikor a társa leütött engem. Mire a megállóba ért a villamos, addigra már Gábor mellett, a helyemen ültem. Ahogy nyíltak az ajtók, a három hajléktalan leugrott és elszaladt. Gábor felhúzta a felsőjét, majd csak annyit mondott, hogy „megszúrtak, meg fogok halni”. Láttam a mellkasa közepén a szúrás nyomát, dőlt belőle a vér. Kérleltem, hogy maradjon velünk. Pár perc lehetett, mire a mentők kiértek, akkor Gábor még élt. Aztán egy nyomozó közölte a hírt, hogy a barátom meghalt.

(Kapcsolódó: A kutyáját védte, ezért szúrták le – Részben beismerte tettét a 28-as villamoson gyilkoló hajléktalan férfi)

A két férfit letartóztatták, később azt a nőt is, aki eldugta a gyilkos fegyvert. A Blikk megtalálta a gyanúsított egyik hozzátartozóját, akinek a családtagjait az eset után életveszélyes fenyegetések érték. Mint mondta, a zaklatások mára megszűntek, de a bosszútól való félelem azóta is erős bennük.

– A bíróság meghosszabbította János, Károly és Éva letartóztatását, de nekünk semmi közünk sem volt ahhoz, amit ők tettek. Az ügyben zárt tárgyalás lesz majd, de a részletekről az ügyvéd kérésére többet nem mondhatok – sorolta a gyilkos családtagja.

A tragikus sorsú fiatalember barátja, Lakatos Márk viszont tiltakozik még a zárt tárgyalás gondolata ellen is. Lapunknak elárulta, megviseli a kegyetlen emlékek felidézése, de úgy véli, csak ez adhat esélyt, hogy végre elengedje a gyászt.

– Ha munkába megyek, mindig a 28-as villamosra ülök. Arra a járatra, amelyiken megölték a barátomat. Azért szeretnék az ítélethirdetésen is ott lenni, mert úgy vélem, azt hallva megnyugodhatok, könnyebben elengedhetem a gyászt – mondta a fiú, akit felháborít, hogy a száz tanú ellenére a gyanúsított csak részbeni beismerő vallomást tett.

Cseréje le autóját biztonságosabbra!

Itt a rossz idő, ha finanszírozást keres autócseréhez, a Bank360 autóhitel kalkulátorával könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/keseles-halal-villamos-tragedia/4mmsx18

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?