máj 28, 2021
18 Views
0 0

Felesége viselkedése miatt visszahívták Belgium dél-koreai nagykövetét

Written by

A belga külügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy visszahívja szolgálatából Peter Lescouhier-t, az ország Dél-Koreában dolgozó nagykövetét, miután a közösségi médiában elterjedt egy videofelvétel, amely szerint a felesége inzultált egy helyi bolti eladót.

Az országunk és Dél-Korea közötti jó kapcsolat érdekében úgy döntöttünk, visszahívjuk Lescohier nagykövet urat dél-korai küldetéséből

– írta Sophie Wilmes belga külügyminiszter pénteki sajtóközleményében.

Az áprilisban történt incidenst a kereskedelmi egység biztonsági kamerái rögzítették. A dél-koreai rendőrség elmondása szerint Lescouhier felesége, Hsziang Hszüe-csiu fizetés nélkül akart távozni egy ruházati boltból, amiért az eladók feltartóztatták.

A felvételen, amelyet később egy dél-koreai tévécsatorna is levetített, látható, hogy az asszony erőszakosan megragadja az egyik elárusító karját, majd arcul üti. Az eset nagy felháborodást váltott ki az országban.

A belga külügy sajtóközleménye hangsúlyozza azt is, hogy Hsziang Hszüe-csiu az incidens után bocsánatot kért a sértettől elfogadhatatlan viselkedése miatt. A közlemény szerint az asszonyt nem sokkal az eset után kórházban kezelték, és felépülése után együttműködött a nyomozó szervekkel. Nem sokkal később diplomáciai mentelmi jogára is hivatkozott, azonban a belga külügyminisztérium ezt megvonta tőle.

Annak ellenére, hogy Lescouhier is nyilvánosan bocsánatot kért felesége viselkedése miatt, a belga külügy úgy döntött, hogy visszahívja küldetéséből, mivel egyértelművé vált, hogy szerepét nem tudja tovább kiegyensúlyozott módon betölteni. A nagykövet három évet töltött a kelet-ázsiai országban.

24.hu/kulfold/2021/05/28/belgium-del-koreai-nagykovete-visszahivas/

Komment írása

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
24.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?