máj 31, 2021
6 Views
0 0

Felavatták a Hableány-emlékművet – fotók

Written by

Felavatták a Hableány-emlékművet – fotók

A Hableány tragédiájának második évfordulója alkalmából felavatták a baleset áldozatainak emlékművét a szerencsétlenség helyszínén, a Margit híd pesti hídfőjénél.

A megemlékezésen Csö Csong Mun, a Koreai Köztársaság külügyminiszter-helyettese köszönetet mondott a magyar kormánynak, a hatóságoknak és a magyar népnek azért, hogy mindent megtettek az áldozatok megmentéséért – írja az MTI.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében azt mondta: egész Magyarországot megrendítette a hajóbaleset.

Az emlékműre – egy több mint 7 méter hosszú és másfél-két méter magas szürke gránittömbre – rávésték a baleset valamennyi áldozatának nevét. A neveket külön-külön egy-egy spotlámpa világítja meg.

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Hableány-tragédia: „ez fájdalom, ezt soha nem lehet kitörölni az embernek az emlékezetéből”

atv.hu 

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210531-felavattak-a-hableany-emlekmuvet-fotok

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?