jún 10, 2021
8 Views
0 0

Fél évvel meghosszabbítják a táppénzjogosultságát azoknak, akik a járvány miatt nem kaptak gyógykezelést

Written by

Fél évvel meghosszabbítják a táppénzjogosultságát azoknak, akik a járvány miatt nem kaptak gyógykezelést

Fél évvel meghosszabbodik a táppénzjogosultsága azoknak, akik a járvány miatt nem kaphatták meg a gyógyulásukhoz szükséges kezelést – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-vel csütörtökön.

A kormányrendelet hatálya azokra terjed ki, akiknek a veszélyhelyzet alatt jár le egyéves táppénze, de a járvány miatt, önhibájukon kívül nem jutottak hozzá a szükséges egészségügyi beavatkozáshoz. A jogosultságot a veszélyhelyzet megszűnését követő fél évre hosszabbítják meg.

A koronavírus közösségi terjedésének megfékezésére egyes egészségügyi ellátások, különösen a nem sürgősségi ellátások jó részét felfüggesztették.

A Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet szerint a táppénz a fenti feltételek fennállása esetén, méltányosságból, a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb hatodik hónap végéig folyósítható – tudatta a tárca sajtóosztálya.

Koronavírus: már több mint 5 millió embert beoltottak Magyarországon

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210610-fel-evvel-meghosszabbitjak-a-tappenzjogosultsagat-azoknak-akik-a-jarvany-miatt-nem-kaptak-gyogykezelest

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?