ápr 8, 2021
4 Views
0 0

Fel akart robbantani egy oltóközpontot, letartóztattak egy férfit Hollandiában

Written by

Az észak-hollandiai Den Helder városában terrorizmus gyanújával letartóztattak egy férfit, aki robbantásos merényletet tervezett elkövetni egy koronavírus-oltóközpont ellen – írta csütörtökön az NlTimes holland hírportál.

Eszerint az eset március 18-án történt, a holland ügyészség azonban csak csütörtökön hozta ezt nyilvánosságra. A gyanúsított a letartóztatása után legalább 90 napig őrizetben marad, míg a rendőrség lehetséges társai után nyomoz.

Az ügyészség vádirata szerint a gyanúsított félelmet akart kelteni, és tettével a gazdasági-társadalmi struktúrák megzavarását akarta előidézni. A vádak között szerepel az is, hogy a férfi „rendkívül erőszakos módon próbált szabotálni egy kulcsfontosságú kormányzati folyamatot”, nevezetesen az országosan összehangolt oltási programot.

Hollandiában idén már több esetben fordult elő támadás járványmegelőző infrastruktúrák ellen. Március elején egy ugyancsak észak-hollandiai településen pokolgépes támadás történt egy oltóponton, továbbá január végén fiatalok egy csoportja, tiltakozásul a kijárási tilalom ellen felgyújtott egy közép-hollandiai tesztközpontot. Az esetek egyikében sem történt személyi sérülés.

index.hu/kulfold/2021/04/08/hollandia-oltas-merenylet/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?