jún 8, 2021
11 Views
0 0

Fekete-Győr András szerint 2022-ben autókat tartóztatnak majd fel a határon, amelyekben „valaki menekülne”

Written by

Nemcsak az ellenzéki miniszterelnökjelöltek, de Fekete-Győr András és Szél Bernadett külön is írt levelet a kínai nagykövetnek. Erről a Momentum miniszterelnökjelöltje beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Mint Fekete-Győr András fogalmazott: a levélben Szél és ő leszögezték, hogy nem fog megépülni a Fudan Egyetem Magyarországon, és a Huawei nem vehet részt a magyar 5G-hálózat kiépítésében.

Fekete-Győr arra a kérdésre, hogy hogyan próbálják meg semmissé tenni a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére megépítésére vonatkozó, már megkötött szerződést, azt válaszolta, hogy „minden lehetséges jogi eszközzel” ezen lesznek. Arra a kérdésre, hogy lesznek-e ilyen jogi eszközök, a Momentum miniszterelnökjelöltje azt mondta, hogy bízik benne, hogy lesznek.

Arra a kérdésre, hogy visszalép-e Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára, vagy Jakab Péter javára, Fekete-Győr András úgy felelt, hogy azt tapasztalta, hogy az országban van igény egy új politikai generációra, amely finn típusú oktatást, eurót és magas színvonalú egészségügyet hozna Magyarországra.

Szöllősi Györgyi ismételt kérdésére, amely az esetleges visszalépésére vonatkozott, Fekete-Győr András úgy válaszolt: 

a következő hónapok politikai küzdelme az utcán és nem a médiában dől el, és a Momentum szavazói azt várják el, hogy Fekete-Győr András ott legyen az előválasztáson a szavazólapon.

Arra a kérdésre, hogy miért nem bízzák a szavazókra az előválasztás eldöntését, miért léptették vissza például Berg Dánielt Tordai Bence javára a II. kerületben, Fekete-Győr András azt válaszolta: a jelenlegi előválasztási rendszer kompromisszumos, a maga részéről jobban örült volna egy kétfordulós képviselőjelölti előválasztásnak, így arra kényszerülnek, hogy ne osszák meg az ún. progresszív szavazókat Berg és Tordai között, és Tordai Bencének nagyobb esélye van legyőzni Kálmán Olgát, a DK (Jobbik által is támogatott) jelöltjét.

Arra a kérdésre, hogy a Publicus kutatása szerint egy százaléknyi szavazóval rendelkezik a miniszterelnökjelölt-előválasztáson, Fekete-Győr András azt mondta: ő a Medián és a Závecz adataiban bízik, itt 10 százalék körüli eredményt mérnek neki. Azzal kapcsolatban, hogy a Republikon a Jobbik erősödését mérik főként a Momentum kárára, a pártelnök azt mondta: 2019-ben az EP-választás előtt a Momentumot kispártnak tartották, aztán lett két EP-képviselőjük.

Azt elszámoltatásra vonatkozó ígéreteikről Fekete-Győr azt mondta: nem akarnak olyan országban élni, ahol a bűnt nem követi büntetés.

Arra a kérdésre, hogy nem komolytalan-e a Momentum által megígért magánrepülőgép-stop és felcsúti per, Fekete-Győr András azt mondta: egy a mai ellenzék kezében lévő kormány ideiglenes intézkedést tud kérni a kormány arra nézve, hogy magángépek ne szállhassanak fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, vagy hogy olyan autókat vizsgáljanak át a határon, amelyekben valaki menekülni próbálna az országból.

Fekete-Győr szerint a korrupcióellenes ügyészség akkor is működni fog, ha Polt Péter hivatalban marad 2022 után, bár az ő távozását is „el fogják érni más eszközökkel” – mondta a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Így képzeli el az elszámoltatást a Momentum miniszterelnök-jelöltje

 atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210608-fekete-gyor-andras-szerint-2022-ben-autokat-tartoztatnak-majd-fel-a-hataron-amelyekben-valaki-menekulne

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?