ápr 14, 2021
7 Views
0 0

Fejeket fel, emberek! Jön az új androidos funkció, ami igen fontos pillanatban figyelmeztet majd bennüket

Written by

8 perce

Séta közbeni mobilozásért ejnyebejnyézik egy androidos funkció / Illusztráció: Pexels

Séta közbeni mobilozásért ejnyebejnyézik egy androidos funkció / Illusztráció: Pexels

Még 2018-ban jelentette be a Google, hogy elindítja a Digital Wellbeing (Digitális Jólét) nevű kezdeményezését. Ennek a projektnek a keretein belül többek között igyekeznek a kijelző előtt töltött idő lefaragását segítő fejlesztéseket közzé tenni az androidos mobilokon.

Most újabb funkcióval fog bővülni a digitális jóléti eszközök sora. Az úgynevezett ‘Heads up’ szerepe, hogy a sétáló embert figyelmeztesse, hogy ne a telefonját nyomkodja sétálás, közlekedés közben, hanem inkább nézzen fel.

(A legfrissebb hírek itt)

Az alkalmazás működéséhez, hogy a mobil érzékelje, mikor van éppen mozgásban a felhasználó, engedélyt kell adni az appnak a helyadatokhoz és a fizikai aktivitás figyeléséhez. Így mikor lebukik a mobilozó, már jön is az emojival tűzdelt figyelmeztetés.

Mindkét funkció célja, hogy sikerüljön egészséges keretek közé szorítaunk a mobilozási szokásainkat. Vagyis, hogy ne menjen a fontos élettani tevékenységek, így az alvás vagy pihenés rovására. Vagy hogy ne veszélyeztesse a testi épségüket.

Az egyelőre béta fázisban lévő fejlesztést az XDA Developers szúrta ki a Digital Wellbeing appon belül, és még csak Pixel 4A telefonokon használható. Még nem tudni, hogy szélesebb körben mikor válik elérhetővé – írja a 24.hu

Betöltés…

(Ez is érdekelheti: Elképesztő: a fiatalok fele az interneten diagnosztizálja magát)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezt a hálószobatitkot csak a kismamák ismerik (x)
Férje merevedési problémáiról mesélt a kétségbeesett feleség (x)
Google App séta android

www.blikk.hu/eletmod/tech/app-goggle-seta-figyelmeztet-mobilozas/msejybr

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Életmód
banner

Vélemény, hozzászólás?