okt 18, 2020
7 Views
0 0

Fehérorosz válság – ismét tízezrek vonultak utcára Minszkben

Written by

Fehérorosz válság – ismét tízezrek vonultak utcára Minszkben

Több tízezer ember vonult utcára Minszkben, annak ellenére, hogy a hatóságok korábban bejelentették: készek éles lőszert is bevetni. A tüntetők a fehérorosz elnök, Aljakszandr Lukasenka lemondását és új választások kiírását követelték.

Az Interfax orosz hírügynökség friss jelentése szerint több, mint harmincezren vesznek részt az Aljakszandr Lukasenka elnök elleni demonstráción. Mintegy ötven embert őrizetbe vett a rendőrség. Ezúttal nem a belvárosban gyűltek össze a tiltakozók, hanem Minszk egyik, gyárakkal teli déli negyedében. Hétfőn a belügyminisztérium közölte, hogy a rendőrség szükség esetén kész éles lőszert bevetni a tüntetők ellen. Az Állambiztonsági Bizottság (KGB) vezetője pedig szombaton kijelentette: tudomásuk van arról, hogy provokáció készülődik az ország destabilizálása céljából.

Fehéroroszországban két hónapja folyamatosak a tüntetések az országot huszonhat éve vezető Aljakszandr Lukasenka ellen, akit széles körben azzal vádolnak, hogy elcsalta az augusztusi elnökválasztást. A megmozdulásokon többen meghaltak, a biztonsági erők brutális fellépése következtében százak sebesültek meg, és nagyjából tizenháromezer embert vettek őrizetbe.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;} pestisracok.hu/feherorosz-valsag-ismet-tizezrek-vonultak-utcara-minszkben/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?