ápr 5, 2021
8 Views
0 0

Fegyveresek megostromoltak egy nigériai börtönt, majd 1844 rabot kiszabadítottak

Written by

Western filmbe illő, de annál azért jóval nagyszabásúbb módszerrel szabadítottak ki több mint 1800 rabot Nigéria egyik börtönéből.

A hivatalos beszámolók szerint Owerri börtönét fegyveresek támadták meg hétfőn reggel. A jól felfegyverkezett támadók buszokon és pick-upokon rohamozták meg a börtönt, majd az udvarra bejutva berobbantották az egyik blokk falát.

A jelentések szerint 1844 rab tűnt el, 35-en egyáltalán nem éltek a szabadulási lehetőséggel, míg hatan egy rövidre sikerült szökés után visszatértek. A Channels Television szerint legalább egy ember meghalt a támadásban. A támadók arról is gondoskodtak, hogy ne nagyon tudják üldözni őket, Imo állam rendőr-főkapitányságát is megrohamozták, felgyújtották az épületet és a közelében álló járműveket is.

A rendőrség a Biafra Bennszülöttjei nevű szeparatista szervezetet vádolják az akcióval, de a szervezet tagadja, hogy részt vett volna a támadásban.

Muhammadu Buhari nigériai elnök terrorista cselekménynek minősítette a támadást, és szerinte anarchisták hajtották végre. A fegyveres erőket arra utasította, hogy fogják el a támadókat és a megszökött rabokat.

telex.hu/kulfold/2021/04/05/nigeria-borton-ostrom-robbantas-1800-rab-kiszabaditas-fegyveres

Komment írása

Article Categories:
Hírek
banner

Vélemény, hozzászólás?