ápr 26, 2021
7 Views
0 0

Falus Ferenc az indiai mutánsról: ami Angliába eljutott, Magyarországra is el fog

Written by

Falus Ferenc az indiai mutánsról: ami Angliába eljutott, Magyarországra is el fog

Vita a kormány vakcina-táblázatáról és a nyitásról, miközben több európai országban megjelent az indiai mutáns. Az ATV Híradó riportja.

Félrevezető a kormány táblázata az oltás utáni fertőzésekről és halálozásokról – ezt a Pfizerrel közös vakcinát kifejlesztő BioNTech alelnöke mondta. Karikó Katalin szerint kötelező lett volna feltüntetni az elhunytak és a beoltottak korát is, valamint a betegségeket. A táblázat szerint a Pfizer-vakcina második dózisa után többen fertőződtek és haltak meg, mint a keleti vakcinák beadását követően. Az ellenzék szerint ez rémhírterjesztés, a kormány szerint a közzétett adatok tények. A járványügyi adatok közben csökkentek: az új fertőzöttek száma 1935 és elhunyt 176 beteg.

Valamennyi kórházi oltóponton elérhető, és a háziorvos kollégáknak is rendelkezésre bocsájtjuk, rövid időn belül ott lesz mindenütt a Sinopharm vakcina” – hangzott el Müller Cecíliától.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: a Sinopharm hatékony lehet a különböző variánsok ellen is, valamint, hogy a magyar vakcina előállításához is ezt a módszert választották  tehát a magyar oltóanyag is inaktivált, elölt vírust fog tartalmazni.

Meczer Tamás, a Fidesz politikusa azt írta Facebook-oldalán: a WHO talán már a jövő héten kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm vakcinára. 

A tömeges oltásra hétfőn, kedden és szerdán mehetnek azok, akik regisztráltak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben.

A kormány hétvégén nyilvánosságra hozta az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. A táblázatukban az látszik, hogy Pfizer után betegedtek, és haltak meg a legtöbben. Ezt Karikó Katalin saját közösségi oldalán egészítette ki, szerinte ugyanis fontos információk maradtak ki. A Széchenyi-díjas kutató azt írja: a betegségek mellett a beoltottak, és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

A DK felszólította a kormányt, hogy azonnal fejezzék be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányt.

Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kormány emberéletekkel játszik, amikor mindent megpróbál azért, hogy aláássa az emberek bizalmát az Európában már bevált oltóanyagokban.

Szél Bernadett pedig feljelentette a kormányt rémhírterjesztés miatt. Mint írja: a kormány a propagandához igazította az oltások hatékonyságra vonatkozó adatokat, ez pedig alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa.

Falus Ferenc pedig felelőtlenségnek tartja a kormánynak azt a döntését, hogy mindenféle kontroll nélkül engedte azt a népünnepélyt”, ami a hétvégi terasznyitással kialakult.

„Rossz pillanatban történt Magyarországon a nyitás, mert az indiai új variáns, amiben dupla mutáció van, már Csehországban és Görögországban is megjelent, és természetesen, ami Indiából Angliába eljutott, az Magyarországra is el fog jutni” – közölte Falus.

A volt országos tisztifőorvos szerint az, hogy kezd jó idő lenni, a fertőzés szempontjából semmit sem jelent  maximum a teraszokon nem fáznak az emberek.

atv.hu

Ajánlom www.atv.hu/belfold/20210426-falus-ferenc-az-indiai-mutansrol-ami-angliaba-eljutott-magyarorszagra-is-el-fog

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?