ápr 5, 2021
4 Views
0 0

Falus András elmondta, mikor alakulhat ki legkorábban a nyájimmunitás – Az immunológus szerint nem elég a 60 százalékos átoltottság

Written by

„Lehet, hogy pesszimistának tűnök, de én a 70-80%-os átoltottságot gondolnám a határnak, a nyájimmunitásnak” – mondta az immunológus. Hozzátette, hogy a teljes átoltottság nem csupán az oltási hajlandóságtól függ, hanem a vakcinák beérkezésétől és az elosztás gyorsaságától is.

(A legfrissebb hírek itt)

Falus szerint a 80-90 százalékos átoltottság az adatbázisok rendbehozatalától számított két hónap múlva jöhet létre. „Az, hogy ez mikor lesz, nem hiszem, hogy én ezt meg tudom mondani, nagyon szeretném, ha ebben az évben ez létrejönne” – mondta.

Közben Póta György gyermekháziorvos arról beszélt, hogy a gyerekek nyájimmunitása nélkül a járvány nem leküzdhető. „A teljes körű nyájimmunitás elérése teljesen lehetetlen anélkül, hogy a gyerekeket ne oltsuk át” – nyilatkozta a szakértő az ATV Híradónak.

Póta elmondta, hogy a harmadik hullámban sajnos több gyereknél is súlyosabb lefolyású volt a koronavírus-fertőzés, de az oltás nem csak a saját védelmükből, hanem a lakosság szempontjából is fontos lenne. A gyermekorvos elmondta, hogy mivel a gyerekek a lakosság 20 százalékát teszik ki, ha ők nem lesznek beoltva, akkor még mindig csak 80 százalékos az átoltottság.

(Ez is érdekelheti: Itt a dátum: megvan, mikor nyithatnak a szolgáltatók, a kijárási tilalom idősávja is módosul)

Az ECDC orvosi tudásmérnöke, Balkányi László szintén fontosnak tartja, hogy a gyerekeket is beoltsák a koronavírus ellen, de elmondta, hogy még azért nem oltják őket, mert még további vizsgálatokra van szükség, de ez nem azt jelenti, hogy rájuk veszélyes lenne az oltás.

EXTRA AJÁNLÓ
Lakásfelújítás: ezekkel a támogatásokkal lehet belevágni (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/falus-andras-ev-vege-nyajimmunitas/9kjm44v

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?