okt 17, 2020
12 Views
0 0

Fagyasztott élelmiszer miatt kaphatták el a koronavírust egy kínai piacon

Written by

(Minden a koronavírusról itt!)

Az egészségügyi hatóság vizsgálatot indított, amiből kiderült, hogy nagy valószínűséggel a helyi kikötőben dolgozók az importált mélyhűtött élelmiszerek által kaphatták el a vírust. A kórházban pedig gondatlanság további fertőzéseket okozhattak.

(A legfrissebb hírek itt)

A 11 millió emberből mindössze 13 fertőzöttet találtak, de a mellkassebészeti klinikának mindegyikőjükhöz köze volt. A két kikötőben dolgozó munkást is ezen a klinikán tartották megfigyelés alatt. Az egyiküknek 20 nappal a pozitív tesztje után jelentkeztek a vírus tünetei. Azt megelőzően a fagyasztott élelmiszereket – amiken valószínűleg megtapadhatott a vírus – pakolták a munkások.

Az egészségügyi hatóságok szerint a megbetegedéseket az okozhatta, hogy a kórház CT-vizsgálatokhoz használt helyiségének nem megfelelő módon fertőtlenítették. A vizsgálatok idejére pedig menesztették az kórház igazgatóját és a város egészségügyi bizottságának vezetőjét is a beosztásából. A csingtaói eset előtt csaknem 2 hónapon keresztül egyetlen pozitív tesztet sem regisztráltak Kína szárazföldi részén. Jelen állás szerint ezeken a részeken összesen 253 beteg kezelnek, és 376 tünetmentes vírushordozót tartanak megfigyelés alatt.

Egy másik városban, Kuangcsouban is azonosítani tudtak egy vírushordozót, aki a nemzetközi járatok utasainak fogadására kijelölt karanténszálló munkatársa. Eddig 68 embert teszteltek le és helyeztek karanténba emiatt. Jó hírrel szolgálhat az, hogy a 68 emberből eddig 66-nak már vissza is érkezett az eredménye és mindenkié negatív lett.

(Kapcsolódó: Hadüzenet: durván megfenyegette Kínát a koronavírus miatt Trump)

(Index)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson: a könnyebb közlekedést segíti a Huawei! (x)
Miért éri meg a hitelkártya? 9 gyakori kérdés és válasz az igénylés előtt (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/kina-koronavirus-karanten-gondatlansag-fagyasztott-elelmiszer/fl62cjp

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?