ápr 28, 2021
3 Views
0 0

F1: Silverstone-ban debütál a sprintkvalifikáció – hivatalos

Written by

A Formula–1-es Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone hivatalosan megerősítette, hogy a július 18-i hétvégén megrendezendő Grand Prix-n debütál a sprintkvalifikáció.

Silverstone-ban rendezik az első sprintkvalifikációt (Fotó: AFP)


Hirdetés

Mint beszámoltunk róla, a Formula–1 vezetősége hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy három nagydíjon élesben is kipróbálja a sprintkvalifikációs lebonyolítási módot. A közlemény akkor nem tartalmazta, mely három helyszínen debütál az új formátum, egyedül annyit jegyzett meg, hogy két európai, illetve egy Európán kívüli pályán teszteli a módosítást. A Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone aztán szerdán hivatalosan is megerősítette, hogy nála rendezik meg az első sprintkvalifikációt. 

„Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy a silverstone-i szurkolók láthatják először a Formula–1 sprintkvalifikációs lebonyolítási módját, az idei Brit Nagydíjon. Évek óta nem volt példa jelentős programváltozásra, és becsüljük az F1 és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) erőfeszítéseit, amit a minél jobb szórakoztatásért tesznek, valamint azért, hogy a közönségnek legyen miért még jobban várni a júliust” – olvasható a silverstone-i pálya ügyvezető igazgatójának, Stuart Pringle-nek a közleményében. 

A Brit Nagydíjat a július 18-i versenyhétvégén tartják. 

www.nemzetisport.hu/f1/f1-silverstone-ban-debutal-a-sprintkvalifikacio-hivatalos-2823353

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?